Печени аспержи с пармезан

Аспержите са нискокалоричен зеленчук, богат на витамини и минерали. В тази 15-минутна рецепта ще ги използваме за полезно и вкусно хрупкаво предястие. Да се заемаме!
Необходими продукти
- 450 грама аспержи
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца, леко разбити
- 3/4 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене Пармезан
- едра сол (кашерна сол) и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Предварително загрейте фурната до oколо 220 градуса. Оваляйте аспержите в брашното.
Потопете аспержите в разбитите яйца.
Смесете галетата, пармезана и подправките и оваляйте аспержите в тях.
Наредете аспержите в тава за печене. Печете в предварително загрятата фурна около 10 минути, докато придобият златистокафяв цвят.
Поднесете готовите аспержи, докато са топли. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Пица с аспержи, прошуто и яйца
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Здравословен спаначен снакс
- Печени аспержи с лимон и розмарин
- Аспержа, Зайча сянка
- Лучени кръгчета с подправки и сметанов сос с пармезан
- Салата от аспержи с бекон и яйце
- Мус от грах с аспержи
- Пресни картофки с пармезан на фурна
Коментари към Печени аспержи с пармезан