Супа с аспержи и спанак

Аспержи, спанак, чесън, зехтин... тази вкусна супа комбинира много полезни за организма съставки. Продуктите са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме само около 30 минути.
Необходими продукти
- 400 грама аспержи
- 2 шепи спанак
- 3 глави лук шалот (може да ползвате и червен лук)
- 2 смлени скилидки чесън
- 700 милилитра зеленчуков бульон
- 25 грама краве масло
- 1 супена лъжица олио
- малко зехтин за поръсван
Начин на приготвяне
Предварително почистете аспержите и отделете върховете от стъблата. Нарежете стъблата на дребно.
Сложете голяма тенджера на котлона и в нея загрейте кравето масло и олиото. Запържете вътре върховете на аспержите за няколко минути, докато омекнат. Извадете ги и оставете настрани.
Изсипете в тенджерата лука, стъблата от аспержи и чесъна. Запържете ги за 7-8 минути, след което добавете спанака. Изсипете бульона, изчакайте да заври и оставете да къкри няколко минути.
Свалете от котлона и разбийте с блендер, докато се получи гъста крем-супа. Добавете към нея запържените върхове от аспержи и поръсете с малко зехтин. Приятен апетит!
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКВИЛИБРА ФАСТ ДРЕНА 500 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
СУОНСЪН ВЕГАН ИЗГРАЖДАЩ КОЛАГЕН капсули * 60
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Аспержа, Зайча сянка
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Супа от коприва с картофи
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Хрупкави бадемови аспержи на фурна
- Супа от жълт грах с чесън
- Червена леща с булгур
- Супа от корени магданоз и целина с орехи
Коментари към Супа с аспержи и спанак