Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал

Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал

Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама бели аспержи
  • 2 супени лъжици брашно
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 50 грама краве масло
  • сол, черен пипер, сок от лимон
  • няколко стръка пресен босилек
  • 200 грама настърган кашкавал
  • 1 скилидка чесън, пресована

Начин на приготвяне:


Разтопете половината от маслото, почистете, изплакнете и запържете аспержите. Прецедете и ги сложете в тавичка.

Добавете останалото масло, запържете брашното, подсолете, добавете сок от лимон и черен пипер според вкуса ви и разредете с прясното мляко. Разбъркайте соса докато се сгъсти и го разпределете върху аспержите.

Поръсете с кашкавала и нарязания ситно босилек. Добавете скилидката чесън на няколко места. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Разсипете порции и поднесете ястието топло.

Добър апетит!

Източник: bazyliaczywanilia.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноХранене при...НовиниСнимкиЛечения