Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал

Необходими продукти:
- 400 грама бели аспержи
- 2 супени лъжици брашно
- 400 милилитра прясно мляко
- 50 грама краве масло
- сол, черен пипер, сок от лимон
- няколко стръка пресен босилек
- 200 грама настърган кашкавал
- 1 скилидка чесън, пресована
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото, почистете, изплакнете и запържете аспержите. Прецедете и ги сложете в тавичка.
Добавете останалото масло, запържете брашното, подсолете, добавете сок от лимон и черен пипер според вкуса ви и разредете с прясното мляко. Разбъркайте соса докато се сгъсти и го разпределете върху аспержите.
Поръсете с кашкавала и нарязания ситно босилек. Добавете скилидката чесън на няколко места. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Разсипете порции и поднесете ястието топло.
Добър апетит!
Източник: bazyliaczywanilia.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 40
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аспержа, Зайча сянка
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Аспержи с чоризо на грил
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Пица с аспержи, прошуто и яйца
- Печени аспержи с лимон и розмарин
- Печени аспержи с пармезан
- Салата от аспержи с бекон и яйце
- Мус от грах с аспержи
Коментари към Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал