Фритата с аспержи и босилек
Необходими продукти:
- 8 големи яйца
- 4 големи белтъка
- 1 чаена чаша листа от пресен босилек, ситно нарязани
- сол кашер
- прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени чаши аспержи, тънко нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В средно голяма купа разбийте яйцата и яйчните белтъци.
- Добавете босилека, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и задушете аспержите за около 2 минути, докато омекнат.
- Добавете яйцата, разбъркайте и прехвърлете сместа в подмазана тавичка.
- Печете фритата около 15-20 минути до златист цвят.
- Оставете я да се охлади за кратко, преди да я прехвърлите в чиния.
- Нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОВИТАЛ КОНЦЕПТ ФРИЙ капсули * 90
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОСУОНСЪН АСПЕРЖИ капсули 400 мг * 60 SW1397
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе Капрезе
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Отглеждане на босилек
- Домашна италианска подправка
- Семена от босилек срещу запек и храносмилателни нарушения
- Аспержа, Зайча сянка
- Кайгана - омлет по турски
- Как да правим инхалация с босилек срещу синузит?
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Пет от най-обичаните билки и медицинската им употреба през вековете
Коментари към Фритата с аспержи и босилек