Фритата с аспержи и босилек
Необходими продукти:
- 8 големи яйца
- 4 големи белтъка
- 1 чаена чаша листа от пресен босилек, ситно нарязани
- сол кашер
- прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени чаши аспержи, тънко нарязани
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- В средно голяма купа разбийте яйцата и яйчните белтъци.
- Добавете босилека, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и задушете аспержите за около 2 минути, докато омекнат.
- Добавете яйцата, разбъркайте и прехвърлете сместа в подмазана тавичка.
- Печете фритата около 15-20 минути до златист цвят.
- Оставете я да се охлади за кратко, преди да я прехвърлите в чиния.
- Нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 40
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ФРИЙ капсули * 90
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Как да съхраним аспержите свежи за по-дълго?
- Аспержа, Зайча сянка
- Отглеждане на босилек
- Лечебни растения, които може да отглеждате у дома
- Аспержи с масло, бешамелов сос и кашкавал
- Босилек
- Печени аспержи с пармезан
- Домашна италианска подправка
- Семена от босилек срещу запек и храносмилателни нарушения
Коментари към Фритата с аспержи и босилек