Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с аспержи и тиквичка

Пилешко с аспержи и тиквичка

Пилешко с аспержи и тиквичка - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пържоли от пилешки бутчета без кожа
  • 3 резена бекон
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 250 грама аспержи (почистени)
  • 1 малка жълта тиквичка, нарязана на пръчици
  • 4 стръка зелен лук

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на ситно, а всяка пилешка пържола разполовете.

Подправете със сол и черен пипер и сложете месото и бекона в сух тиган, за да се изпържат. Когато пилешкото придобие златна коричка, сипете бульона и поставете капак. Задушавайте за 5 минути.

През това време сложете зеленчуците в малък съд, подправете и покрийте с найлоново фолио. Затоплете за 3-5 минути на най-висока степен на микровълновата.

Сервирайте пилешкото върху зеленчуците и всяка порция полейте със сосът, останал в тигана.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаЛайфстайлХранене при...ДиетиАнкети