Пилешко с аспержи и тиквичка

Необходими продукти:
- 4 пържоли от пилешки бутчета без кожа
- 3 резена бекон
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 250 грама аспержи (почистени)
- 1 малка жълта тиквичка, нарязана на пръчици
- 4 стръка зелен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на ситно, а всяка пилешка пържола разполовете.
Подправете със сол и черен пипер и сложете месото и бекона в сух тиган, за да се изпържат. Когато пилешкото придобие златна коричка, сипете бульона и поставете капак. Задушавайте за 5 минути.
През това време сложете зеленчуците в малък съд, подправете и покрийте с найлоново фолио. Затоплете за 3-5 минути на най-висока степен на микровълновата.
Сервирайте пилешкото върху зеленчуците и всяка порция полейте със сосът, останал в тигана.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Пица с аспержи, прошуто и яйца
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
- Пилешки терин със зеленчуци
- Мариновани пилешки хапки
- Хрупкави пилешки пръчици с бадеми
- Печени аспержи с лимон и розмарин
Коментари към Пилешко с аспержи и тиквичка