Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа с аспержи, зелен лук и яйца

Супа с аспержи, зелен лук и яйца

Супа с аспержи, зелен лук и яйца - изображение

Необходими продукти:


  • 200 грама сурови аспержи
  • 2 връзки зелен лук
  • няколко стръка пресен джоджен
  • сол, черен пипер
  • 1 настърган морков
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 30 грама краве масло
  • 2 литра вода или зеленчуков бульон
  • 1-2 яйца
  • 1/2 франзела
  • 3 грама чесън на прах
  • масло за намазване
  • пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте водата, подсолете я и добавете нарязаните аспержи. Бланширайте ги за 10 минути, прецедете и оставете настрана.

супа с аспержи

Загрейте маслото, запържете лука, чесъна, морковите и подправете с черен пипер и нарязан ситно джоджен. Добавете аспержите и налейте водата. Оставете супата да къкри на слаб огън за половин час.

Охладете и чукнете едно или две яйца в горещия бульон, разбъркайте. Разрежете франзелата на филийки, намажете ги с масло и ги препечете.

супа с аспержи

Поръсете ги с чесън на прах и нарязан ситно магданоз. Разсипете супата в купички, гарнирайте с яйце и препечена филийка. Поднесете и се насладете на вкуса.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайл