Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол
Необходими продукти:
- картофи според броя на хората
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Измийте старателно картофите под студена течаща вода и ги подсушете.
- Обтрийте кората им със зехтин, използвайки ръцете си или четка за сладкиши.
- Подправете ги със сол и прясно смлян черен пипер от всички страни.
- Надупчете с вилица цялата повърхност на картофите и ги разпределете в тавата.
- Печете около 50-60 минути, като ги обръщате на всеки 20 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
КУРКУМА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИОХЕРБА ЕДРА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Калоферче
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол