Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол

Необходими продукти:
- картофи според броя на хората
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Измийте старателно картофите под студена течаща вода и ги подсушете.
- Обтрийте кората им със зехтин, използвайки ръцете си или четка за сладкиши.
- Подправете ги със сол и прясно смлян черен пипер от всички страни.
- Надупчете с вилица цялата повърхност на картофите и ги разпределете в тавата.
- Печете около 50-60 минути, като ги обръщате на всеки 20 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
ХИМАЛАЙСКА СОЛ НА КРИСТАЛНИ КУБОВЕ ХАЛИТ В ПЛИК 1 кг
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
МОНДИАЛ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 60 гр.
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Киселица, Дива ябълка
- Ароматна печена царевица
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Как да получим 15 килограма картофи само от 1 картоф на 4 квадрата площ?
- Картофени кошнички с киноа, гъби и пушено сирене
Коментари към Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол