Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол

Необходими продукти:
- картофи според броя на хората
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Измийте старателно картофите под студена течаща вода и ги подсушете.
- Обтрийте кората им със зехтин, използвайки ръцете си или четка за сладкиши.
- Подправете ги със сол и прясно смлян черен пипер от всички страни.
- Надупчете с вилица цялата повърхност на картофите и ги разпределете в тавата.
- Печете около 50-60 минути, като ги обръщате на всеки 20 минути.
- Поднесете ги топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
ПРОМОКОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Калоферче
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Чубрица - балканска
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
Коментари към Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол