Панирано пилешко филе на фурна
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе, нарязано на 10-12 парчета
- 1 чаена чаша мътеница /или 1/3 чаена чаша кисело мляко + 2/3 чаена чаша прясно мляко/
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша царевично брашно
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица олио
Подправки:
- 2 чаени лъжички сол
- 2 чаени лъжички чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сух босилек
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 супена лъжица едро смлян черен пипер
- 1 супена лъжица горчица на прах
- 2 супени лъжици червен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете подправките в купа.
- Поставете 1 супена лъжица от микса в найлонов плик с механизъм за затваряне и изсипете мътеницата.
- Добавете пилешкото филе, затворете ципа и разклатете добре. Оставете месото да престои в маринатата за 2-3 часа, а най-добре за през нощта.
- Загрейте фурната до 200 градуса и смесете маслото и олиото в тава. Наклонете на всички страни, за да се разпределят равномерно по дъното й.
- В голяма купа смесете останалия микс от подправки с брашното, галетата и царевичното брашно. Разбъркайте.
- Прехвърлете 1/2 от сместа в найлонов плик с механизъм за затваряне, отцедете от маринатата 1/2 от пилешкото филе и го сложете в плика.
- Затворете и разклатете енергично, след което леко притиснете, за да може сместа да полепне плътно по месото. Повторете с останалата половина.
- Подредете пилешкото филе в тавата и печете около 12 минути. Обърнете и печете още 8-10 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете панираното пилешко филе топло, гарнирано с любимия ви сос.
Забележка!
Не прекалявайте с печенето, тъй като в противен случай месото ще остане сухо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Калоферче
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
Коментари към Панирано пилешко филе на фурна