Панирано пилешко филе на фурна

Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе, нарязано на 10-12 парчета
- 1 чаена чаша мътеница /или 1/3 чаена чаша кисело мляко + 2/3 чаена чаша прясно мляко/
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша царевично брашно
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица олио
Подправки:
- 2 чаени лъжички сол
- 2 чаени лъжички чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сух босилек
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- 1/2 супена лъжица едро смлян черен пипер
- 1 супена лъжица горчица на прах
- 2 супени лъжици червен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете подправките в купа.
- Поставете 1 супена лъжица от микса в найлонов плик с механизъм за затваряне и изсипете мътеницата.
- Добавете пилешкото филе, затворете ципа и разклатете добре. Оставете месото да престои в маринатата за 2-3 часа, а най-добре за през нощта.
- Загрейте фурната до 200 градуса и смесете маслото и олиото в тава. Наклонете на всички страни, за да се разпределят равномерно по дъното й.
- В голяма купа смесете останалия микс от подправки с брашното, галетата и царевичното брашно. Разбъркайте.
- Прехвърлете 1/2 от сместа в найлонов плик с механизъм за затваряне, отцедете от маринатата 1/2 от пилешкото филе и го сложете в плика.
- Затворете и разклатете енергично, след което леко притиснете, за да може сместа да полепне плътно по месото. Повторете с останалата половина.
- Подредете пилешкото филе в тавата и печете около 12 минути. Обърнете и печете още 8-10 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете панираното пилешко филе топло, гарнирано с любимия ви сос.
Забележка!
Не прекалявайте с печенето, тъй като в противен случай месото ще остане сухо.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
СОЛНИЦА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Киселица, Дива ябълка
- Домашна италианска подправка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пилешки гърди с фурми
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Къри, Дърво къри
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
Коментари към Панирано пилешко филе на фурна