Пилешки хапки в чеснова панировка

Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди
сол
За панировката:
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
4-5 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
за овалване: галета и брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на приблизително еднакви по размер кубчета, които подсолете малко.
Разбийте яйцата с прясно мляко, прибавете намачканите скилидки чесън и разбъркайте.
Оваляйте всяко кубче месо първо в брашно, след това потопете в ароматната смес от мляко и яйца и накрая оваляйте в галета.
Изпържете хапките в голямо количество олио (може да използвате фритюрник). Изваждайте ги върху хартия, за да се отцеди мазнината, която е излишна.
Добър апетит!
Снимки: fastrecipes.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Панирани хапки моцарела
- Мариновани пилешки хапки
Коментари към Пилешки хапки в чеснова панировка