Пилешки хапки в чеснова панировка

Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди
сол
За панировката:
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
4-5 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
за овалване: галета и брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на приблизително еднакви по размер кубчета, които подсолете малко.
Разбийте яйцата с прясно мляко, прибавете намачканите скилидки чесън и разбъркайте.
Оваляйте всяко кубче месо първо в брашно, след това потопете в ароматната смес от мляко и яйца и накрая оваляйте в галета.
Изпържете хапките в голямо количество олио (може да използвате фритюрник). Изваждайте ги върху хартия, за да се отцеди мазнината, която е излишна.
Добър апетит!
Снимки: fastrecipes.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Руладини с бекон на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки хапки в чеснова панировка