Пилешки хапки в чеснова панировка

Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди
сол
За панировката:
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
4-5 скилидки чесън
черен пипер и сол на вкус
за овалване: галета и брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на приблизително еднакви по размер кубчета, които подсолете малко.
Разбийте яйцата с прясно мляко, прибавете намачканите скилидки чесън и разбъркайте.
Оваляйте всяко кубче месо първо в брашно, след това потопете в ароматната смес от мляко и яйца и накрая оваляйте в галета.
Изпържете хапките в голямо количество олио (може да използвате фритюрник). Изваждайте ги върху хартия, за да се отцеди мазнината, която е излишна.
Добър апетит!
Снимки: fastrecipes.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Пилешки хапки в чеснова панировка