Пилешки гърди в картофена панировка

Необходими продукти:
пилешки гърди
6 средни картофа
1 яйце
1-2 супени брашно
сол и подправки на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете гърдите на парчета, които начукайте в найлонов пакет. Подсолете, подправете с любими подправки.
Обелете картофите, настържете ги и отцедете старателно течността. Подсолете на вкус и добавете яйцето и брашното.
Потопете всяко парче оваляйте в брашно и сложете в съда с картофената панировка, като разпределите последната върху месото.
Изпечете в тиган с нагорещено олио до образуването на златиста коричка от двете страни.
Добър апетит!
Снимка: shustrypovarru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Панирани хапки моцарела
Коментари към Пилешки гърди в картофена панировка