Панирано пилешко Сан Якоб
Необходими продукти:
- 8 броя пилешко филе, нарязани фино
- 200 грама кашкавал, нарязан фино
- сол, кимион, черен пипер
- 4 разбити яйца
- 100 грама фино смлян корнфлейкс
- 100 грама фино смлян чипс
- 3-4 супени лъжици брашно за овалване
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Върху стреч фолио сложете парче пилешко месо. Подсолете, овкусете с кимион, черен пипер, покрийте с кашкавал и второ филенце.
Смесете чипса, корнфлейкса в купа и разбъркайте. Потопете внимателно пилешкото в яйцата, след това оваляйте в брашното, върнете в първата смес и накрая утепайте с хрупкавата.
Загрейте повече мазнина, изпържете месото, отцедете и го поднесете топло с гарнитура по ваш вкус. Разрежете и му се насладете. По желание може да подправите с лимонов сок или соев сос.
Добър апетит!
Източник: tapitasypostres.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Панирано пилешко Сан Якоб