Панирано пилешко Сан Якоб

Необходими продукти:
- 8 броя пилешко филе, нарязани фино
- 200 грама кашкавал, нарязан фино
- сол, кимион, черен пипер
- 4 разбити яйца
- 100 грама фино смлян корнфлейкс
- 100 грама фино смлян чипс
- 3-4 супени лъжици брашно за овалване
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Върху стреч фолио сложете парче пилешко месо. Подсолете, овкусете с кимион, черен пипер, покрийте с кашкавал и второ филенце.
Смесете чипса, корнфлейкса в купа и разбъркайте. Потопете внимателно пилешкото в яйцата, след това оваляйте в брашното, върнете в първата смес и накрая утепайте с хрупкавата.
Загрейте повече мазнина, изпържете месото, отцедете и го поднесете топло с гарнитура по ваш вкус. Разрежете и му се насладете. По желание може да подправите с лимонов сок или соев сос.
Добър апетит!
Източник: tapitasypostres.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко с портокалов сос
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
Коментари към Панирано пилешко Сан Якоб