Кашкавал с плънка в бирена панировка
Необходими продукти:
200 грама кашкавал
100 - 150 грама шунка (или ако предпочитате домат)
4 скилидки чесън
1 чаена чаша олио (за пържене)
За тестото:
1 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша светла бира
2 яйца
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете панировката от брашното, яйцата и бирата, сложете сол и пипер на вкус, разбийте до еднородност. Скилидките чесън намачкайте или настържете, кашкавала и шунката/доматите нарежете, на не много тънки парчета, но да не бъдат и дебели. Върху парчето кашкавал сложете резен домат или шунка, поръсете с чесън и затворете с още едно парче кашкавал. Закрепете кашкавалените "сандвичи" с помощта на клечка за зъби, оваляйте в яйчната смес и изпържете до образуване на златиста коричка в нагорещено олио.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Безалкохолната бира от края на 19 в. в САЩ, използвана като средство за пречистване на кръвта
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
- Домашен кашкавал с извара и масло
Коментари към Кашкавал с плънка в бирена панировка