Кашкавал с плънка в бирена панировка

Необходими продукти:
200 грама кашкавал
100 - 150 грама шунка (или ако предпочитате домат)
4 скилидки чесън
1 чаена чаша олио (за пържене)
За тестото:
1 чаена чаша брашно
1 1/2 чаена чаша светла бира
2 яйца
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Направете панировката от брашното, яйцата и бирата, сложете сол и пипер на вкус, разбийте до еднородност. Скилидките чесън намачкайте или настържете, кашкавала и шунката/доматите нарежете, на не много тънки парчета, но да не бъдат и дебели. Върху парчето кашкавал сложете резен домат или шунка, поръсете с чесън и затворете с още едно парче кашкавал. Закрепете кашкавалените "сандвичи" с помощта на клечка за зъби, оваляйте в яйчната смес и изпържете до образуване на златиста коричка в нагорещено олио.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- За какво е полезна бирата?
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Кашкавал с плънка в бирена панировка