Ползите на ферментиралата джинджифилова бира
Всички сме запознати с джинджифила и ползите от консумирането на корена, като най-големият му плюс за здравето е насърчаването на имунитета. Ферментиралите продукти пък от друга страна са с известни ползи за здравето, най-вече върху чревното.
А какво се получава, когато се съчетаят тези два здравословни компонента, или иначе казано, да се ферментира супер продукт като джинджифил, ще разберем в следващите редове.
Ползи от ферментиралата джинджифилова бира
Насърчава психичното здраве и подобрява настроението
Пиенето на ферментирала бира от джинджифил може да насърчи психичното здраве. Ароматът на джинджифил дава усещане за спокойствие. Тази напитка действа като ароматерапия и по този начин променя настроението. Добре е да се пие джинджифилова бира преди работа (спокойно, тя не съдържа алкохол). Чувствайки се спокойни на работното място, ще повишим ефективността си и стресът няма да ни влияе.
Подобрява дишането
Коренът от джинджифил има противовъзпалителни свойства, които действат за подобряването на дихателните проблеми. Той помага за почистването на дихателните пътища от прах, секрети и други причинители на дискомфорт. Освен това, джинджифилът има противовъзпалителни свойства, които облекчават кашлицата и задъхването.
Подсилва имунитета и има антибактериални свойства
Напитката помага в борбата с лошите бактерии. Джинджифилът насърчава имунната система, а чрез редовното консумиране на джинджифилова бира е лесно избавянето от инфекциите, вирусите и бактериите.
Проучванията показват, че ферментиралата джинджифилова бира също помага на тялото да се бори с гъбичките. Някои хора използват екстракт от джинджифил, за да се отърват от гъбички по кожата си. Всъщност тези ефекти се дължат на гингерола в корена.
Хидратира тялото
Знаем колко е важна хидратацията за тялото - ако не пием достатъчно течности, рискуваме да развием инфекция на пикочните пътища или да се сдобием с камъни в бъбреците.
Джинджифиловата бира също така спомага за пренасянето на хранителните вещества в цялото тяло. Разбира се, не е добре да се подменя изцяло приемът на вода с джинджифилова бира.
Спомага за детоксикация на организма
С начина си на живот неусетно вкарваме в тялото си токсини. Джинджифиловата бира има противовъзпалителни свойства. Тя помага на тялото да се изчисти от токсините и подпомага функцията на органите.
Помага на кръвообращението
Пониженото кръвообращение може да доведе до инсулт или сърдечна недостатъчност. Джинджифиловата бира отпуска кръвоносните съдове, което подпомага циркулацията на кръв.
Облекчава болка
Пиенето на джинджифилова бира помага при главоболие, за премахване на болката при мигрена или дори мускулни крампи. Тази напитка има голяма роля за предотвратяване на възпалението и допринася да се чувстваме добре всеки ден.
Подпомага здравето на сърцето
Джинджифиловата бира на първо място се грижи за сърцето, подобрявайки кръвообращението, като по този начин подобрява неговата работа. Сърдечното здраве се насърчава и от факта, че тази напитка влияе върху понижаването на лошия холестерол - още една причина да си приготвим ферментиралата течност.
Висока концентрация на антиоксиданти
Свободните радикали предизвикват много проблеми в тялото, те са причината за появата на възпаления и хронични заболявания, включително и рак. Консумирането на храни и напитки с високо съдържание на антиоксиданти помага на тялото да остане здраво и да се предпази от увреждането, нанесено от тях. Джинджифиловата бира е чудесен източник на антиоксиданти.
Осигурява пробиотици
Пробиотиците се развиват чрез процеса на ферментиране, чрез дрождите, които са в напитката. Ролята на пробиотиците е да насърчава здрава храносмилателна система. Тези добри бактерии помагат за предпазване от запек, диария и заболявания, свързани с храносмилателната система.
Пробиотиците в джинджифиловата бира се борят с вредните бактерии, които се развиват в червата, като по този начин цялостно подобряват здравето. Всъщност добрата чревна флора е едно от най-важните условия за здраве.
Бори се с гаденето
Ферментиралата джинджифилова бира може да се използва като естествено средство против гадене. То обикновено се появява при пътуване или ако сме болни. Джинджифиловата напитка загрява стомаха и премахва усещането за гадене.
Ако ви е интересно как да си приготвите джинджифиловата бира, може да прочетете тук.
the-benefits.com
Снимка: pixabay.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
СТАБИФЛЕКС ефервесцентни таблетки * 60
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН ШИК БРОНЗОВ ЛЕОПАРД 250 гр.
ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 30 VIRIDIAN
ВИТАЛ СЕКС капсули * 60
СУОНСЪН АКАЙ, КУРКУМА И ДЖИНДЖИФИЛ ФУЛ СПЕКТРУМ капсули * 60 SW1586
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Здравословно хранене
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- За какво е полезна бирата?
- Как да си засадим джинджифил?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Помогнете си с джинджифил при хрема
Коментари към Ползите на ферментиралата джинджифилова бира