Паниран кашкавал с орехова плънка

Необходими продукти:
400 грама кашкавал или подходящо твърдо сирене
100 грама орехови ядки
150 милилитра прясно мляко
1 яйце
100 грама галета
50 грама готова смес за панировка
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на парчета с ширина около 5 см и дебелина около 1 см. Броят им да бъде четен, за да може да оформите като двойки.
Разбийте яйцето с прясното мляко. Натрошете ореховите ядки на едро или нарежете с нож.
Направете недълбоки "каналчета" с ножа в средата на парчетата кашкавал. Запълнете с орехи половината от кашкавалените плочки, а останалите сложете върху напълнените.
Изсипете в подходящ съд галетата и готовата смес за панировка.
Потопете всяка двойка в млечно-яйчната течност, след това оваляйте в сухата смес. Повторете процедурата още 3 - 4 пъти и изпържете в силно нагорещено растително олио (около минута от всяка страна).
Панировката трябва да се зачерви и да стегне, но кашкавалът да не се разтече.
Готовото предястие извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете кашкавала горещ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ РЕШИТЕЛНОСТ 50 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОРЕХОВ КОМПЛЕКС капки 50 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
Е ЛЕК ДАЙВА МЕХЛЕМ С ОРЕХОВИ ЛИСТА ЗА УМОРЕНИ КРАКА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехи - ползи и вреди
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Черен орех
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Зелени орехи
- Мариновано овче сирене с босилек
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
Коментари към Паниран кашкавал с орехова плънка