Бирена панировка за кашкавал и сирена
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша бира
- 1 яйце, леко разбито
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
- Добавете разбитото яйце и бирата и разбъркайте до гъста и гладка смес.
- Ако сместа е прекалено рядка, добавете 1-2 супени лъжици брашно и обратно - ако е прекалено гъста, добавете 1-2 супени лъжици бира.
- Нарежете кашкавала или сирената на кубчета.
- Потопете в сместа, отцедете излишъка от панировката и ги изпържете.
- Извадете ги с решетъчна лъжица върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Поднесете панираните кашкавалчета или сиренца с любим млечен сос.
Забележка!
Дозата е достатъчна за панирането на 450 грама кашкавал или сирене.
Приятен апетит!
Снимки: foxvalleyfoodie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- За какво е полезна бирата?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Бирена панировка за кашкавал и сирена