Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Необходими продукти:
- 400 грама нарязани пилешки (пуешки) гърди
- 2 разбити яйца
- 5 грама чесън на прах
- 5 грама сух магданоз
- сол
- 30 грама царевично брашно
- 250 милилитра бира
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го подсолете. Смесете в купа чесъна на прах, заедно с магданоза, брашното, яйцата и налейте бирата. Разбъркайте до получаването на смес с консистенцията на боза.
Загрейте мазнина, потопете всяко месно късче в получената паста и изпържете веднага. Отцедете хапките, поднесете топли, гарнирани с резенче лимон.
Да ви е вкусно!
Източник: www.valkicocina.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Руладини с бекон на фурна
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
Коментари към Панирани пилешки хапки с паста Патафри