Чесново авокадо в бирена панировка
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 авокадо, обелено и нарязано на филийки
- 1 чаена лъжичка сух риган и мащерка, смес
- 1 1/2 чаени лъжички чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1 супена лъжица лют сос
- 1/2 чаена чаша бира
- олио за пържене
Начин на приготвяне:

- Загрейте олиото в тиган на средно силен огън, като имате предвид, че трябва да е с дълбочина около 5 сантиметра.
- Оваляйте парченцата авокадо в брашното и отърсете излишъка.
- Прехвърлете останалото брашно в плитка купа и добавете сухите подправки, чесновия прах, солта и черния пипер.
- Прибавете лютия сос и бирата и разбъркайте до гладка смес.
- Потопете набрашнените филийки авокадо в сместа и внимателно ги прехвърлете в сгорещеното олио.
- Пържете около 2 минути до златист цвят и извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете панираното авокадо топло с лимонови резенчета, млечен сос или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
БИОХЕРБА БИРЕН ШАМПОАН С КОМПЛЕКС ВЕГАН ПРОТЕИНИ И РОЗМАРИН 250 мл
НАУ ФУДС ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС дражета * 100
ХЕРЦФИТ капсули * 180 SANCT BERNHARD
БИОХЕРБА ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули 10 мг * 150
МАТИСЪН ЧЕРЕН ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за панирани и печени сърнели
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Отглеждане на авокадо
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Защо е полезна маската за коса с бира
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Чесново авокадо в бирена панировка