Гужери с кашкавал и чесново масло
Необходими продукти:
За тестото:
- 4 яйца
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 4 супени лъжици масло
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
За намазване:
- 2 супени лъжици краве масло
- 1 супена лъжица магданоз
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и маслото, поставете върху котлона и щом течността заври, изсипете в нея брашното. Подсолете, сложете щипка черен пипер, разбъркайте и свалете съда от огъня.
След това разбъркайте още веднъж, върнете обратно върху котлона и варете на умерена температура в продължение на 2 минути.
Когато тестото се охлади малко, в него чукнете яйцата едно по едно, като старателно разбърквате след добавянето на всяко. Сложете кашкавала и горчицата.
Застелете тава с пергаментова хартия, с помощта на две чаени лъжици загребвайте от тестото и оформете питки в съда, като оставяте разстояние помежду им.
След това поставете във фурната на 220 градуса. Когато питките увеличат размера си, намалете градусите на 190.
Дванадесет минути по-късно ги намажете (докато са горещи) с разтопеното масло, смесено с наситнен магданоз и счукан или ситно нарязан чесън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Цветни рулца от тортила питки
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Ванилова пясъчна пита с крема сирене
- Ябълкова пита с тесто от извара
- Бързи питки със сирена, прясно мляко и моркови
Коментари към Гужери с кашкавал и чесново масло