Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Гужери с кашкавал и чесново масло

Гужери с кашкавал и чесново масло

Гужери с кашкавал и чесново масло - изображение

Необходими продукти:

За тестото:

  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша настърган кашкавал
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 4 супени лъжици масло
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1 чаена лъжица сол
  • щипка черен пипер

За намазване:

  • 2 супени лъжици краве масло
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Смесете млякото и маслото, поставете върху котлона и щом течността заври, изсипете в нея брашното. Подсолете, сложете щипка черен пипер, разбъркайте и свалете съда от огъня.

След това разбъркайте още веднъж, върнете обратно върху котлона и варете на умерена температура в продължение на 2 минути.

Когато тестото се охлади малко, в него чукнете яйцата едно по едно, като старателно разбърквате след добавянето на всяко. Сложете кашкавала и горчицата.

Застелете тава с пергаментова хартия, с помощта на две чаени лъжици загребвайте от тестото и оформете питки в съда, като оставяте разстояние помежду им.

След това поставете във фурната на 220 градуса. Когато питките увеличат размера си, намалете градусите на 190.

Дванадесет минути по-късно ги намажете (докато са горещи) с разтопеното масло, смесено с наситнен магданоз и счукан или ситно нарязан чесън.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимки