Профитероли

Необходими продукти
За тестото:
100 г масло
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
4 яйца
щипка сол
За пълнежа:
200 г масло
100 г кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Подсолете водата, прибавете маслото в нея, нека заври, сложете брашното и веднага изключете котлона. Бързо замесете тесто, да се отлепя от стените на съда. Прибавяйте яйцата едно по едно в тестото, разбивайки с миксер след всяко. С помощта на две лъжици оформете топчета и ги подредете в подмазана с масло или застлана с хартия за печене тава. Оставяйте между тях по-голямо разстояние, защото увеличават обема си 2 - 3 пъти. Сложете ги в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути, след това намалете температурата до 180 градуса и печете още 15 - 20 минути до образуването на румен оттенък.
Оставете профитеролите да изстиват, а през това време направете пълнежа. За целта разбийте маслото до бяло, постепенно добавяйте кондензираното мляко, без да спирате да разбивате. Трябва да получите въздушен еднороден крем. Използвайте шприц и напълнете сладкишите с пълнежа, приберете ги в хладилник.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БИОХЕРБА СТУДЕНО ПРЕСОВАНО БИО МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Тутманик
- Обикновен маслен крем
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Профитероли