Профитероли
Необходими продукти
За тестото:
100 г масло
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
4 яйца
щипка сол
За пълнежа:
200 г масло
100 г кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Подсолете водата, прибавете маслото в нея, нека заври, сложете брашното и веднага изключете котлона. Бързо замесете тесто, да се отлепя от стените на съда. Прибавяйте яйцата едно по едно в тестото, разбивайки с миксер след всяко. С помощта на две лъжици оформете топчета и ги подредете в подмазана с масло или застлана с хартия за печене тава. Оставяйте между тях по-голямо разстояние, защото увеличават обема си 2 - 3 пъти. Сложете ги в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути, след това намалете температурата до 180 градуса и печете още 15 - 20 минути до образуването на румен оттенък.
Оставете профитеролите да изстиват, а през това време направете пълнежа. За целта разбийте маслото до бяло, постепенно добавяйте кондензираното мляко, без да спирате да разбивате. Трябва да получите въздушен еднороден крем. Използвайте шприц и напълнете сладкишите с пълнежа, приберете ги в хладилник.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Тутманик
- Обикновен маслен крем
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Профитероли