Седем съвета за идеално парено тесто
Сигурно обичате да си похапвате понички, тулумбички, еклери, профитероли и други подобни сочни сладости, приготвени от парено тесто. Но дали винаги се получат? Ако понякога опитите ви са несполучливи, вижте следващите 7 съвета за идеално парено тесто, открийте къде грешите и следващия път се насладете на перфектни тестени десерти.
1. Следете за точката на кипене!
Пареното тесто е капризно и не позволява небрежност.
Задължително го замесете с точните количества съставки, които са посочени в рецептата, и не позволявайте водата да ври в тенджерата, защото тестото ще изгуби своята въздушност и ще се получи гъсто.
2. Начинът на добавяне на брашното е изключително важен.
Изсипете го светкавично и без да спирате в течната смес. Изкушенията, получавани от парено тесто обичат бързината.
За да добавите максимално бързо брашното, може да използвате лист хартия, сгънат на две. Така съставката ще "влети" с необходимата скорост при останалите.
Не забравяйте да разбъркате всичко старателно.
3. Правилото на съдбоносните яйца!
Всъщност е просто: температурата на горещото тесто трябва да бъде идеална, за да може яйцата да се разтворят в него, а не да се пресекат.
4. Мократа тава.
Да, номер четири засяга съда. Той задължително трябва да бъде намокрен с вода, защото влажността е много важен фактор за всички печива.
5. Тайната на чаената лъжичка.
С нейна помощ придайте желаната форма на десерта, подреждайки директно в тавата, в която ще печете. 2 лъжички е дозата за еклер, а 1 - за кръгли сладки, тип понички.
6. Предварително загряване на фурната.
Необходимо е уредът да бъде загрят до 180 градуса - това е идеалният "климат" за въздушните сладости.
7. Не отваряйте фурната по време на печенето!
Ако не вземете под внимание тази препоръка, сладкишът просто ще изгуби своята въздушност.
Снимки: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Лимонови масленки с пудра захар
- Шарлота с ябълки
Коментари към Седем съвета за идеално парено тесто