Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Седем съвета за идеално парено тесто

Седем съвета за идеално парено тесто

от 05 яну 2017г., обновено на 14 окт 2017г.
Седем съвета за идеално парено тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Сигурно обичате да си похапвате понички, тулумбички, еклери, профитероли и други подобни сочни сладости, приготвени от парено тесто. Но дали винаги се получат? Ако понякога опитите ви са несполучливи, вижте следващите 7 съвета за идеално парено тесто, открийте къде грешите и следващия път се насладете на перфектни тестени десерти.

1. Следете за точката на кипене!

Пареното тесто е капризно и не позволява небрежност.

Задължително го замесете с точните количества съставки, които са посочени в рецептата, и не позволявайте водата да ври в тенджерата, защото тестото ще изгуби своята въздушност и ще се получи гъсто.

2. Начинът на добавяне на брашното е изключително важен.

Изсипете го светкавично и без да спирате в течната смес. Изкушенията, получавани от парено тесто обичат бързината.

За да добавите максимално бързо брашното, може да използвате лист хартия, сгънат на две. Така съставката ще "влети" с необходимата скорост при останалите.

Не забравяйте да разбъркате всичко старателно.

3. Правилото на съдбоносните яйца!

Всъщност е просто: температурата на горещото тесто трябва да бъде идеална, за да може яйцата да се разтворят в него, а не да се пресекат.

4. Мократа тава.

Да, номер четири засяга съда. Той задължително трябва да бъде намокрен с вода, защото влажността е много важен фактор за всички печива.

5. Тайната на чаената лъжичка.

С нейна помощ придайте желаната форма на десерта, подреждайки директно в тавата, в която ще печете. 2 лъжички е дозата за еклер, а 1 - за кръгли сладки, тип понички.

6. Предварително загряване на фурната.

Необходимо е уредът да бъде загрят до 180 градуса - това е идеалният "климат" за въздушните сладости.

7. Не отваряйте фурната по време на печенето!

Ако не вземете под внимание тази препоръка, сладкишът просто ще изгуби своята въздушност.

Снимки: liveinternet.ru

Още по темата:
  • Еклери с крем от извара и парченца банан Еклери с крем от извара и парченца банан
  • Профитероли Профитероли
  • Еклери с шоколад Еклери с шоколад
  • Еклери със сирене и зелен лук Еклери със сирене и зелен лук
5.0/5 1 оценка

Коментари към Седем съвета за идеално парено тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Седем съвета за идеално парено тесто
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 07:42
    Коментирайте "Седем съвета за идеално парено тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Тутманик
  • Тесто за най-вкусните пици и мекици
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Хрупкави домашни солети
  • Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
  • Погача за прощъпулник
  • Фокача със сирене и лук
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Бързи питки без месене
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2112 дни, 15 часа и 55 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2225 дни, 20 часа и 6 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 19 часа и 43 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 10 дни, 15 часа и 53 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 8 часа и 34 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 24 дни, 15 часа и 26 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАХ КАПКИ ЗА СЪН 20мл

АГИВА BODY FRUIT SALAD ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С РОЗОВА ВОДА И КАКАОВО МАСЛО 200 мл

АЛКАДЖИН ИЗМИВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

КАНАДЕРМ ХЕМОКС ГЕЛ 40 г

КОЛОИД СРЕБЪРНА ВОДА 30 ppm 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 17:26:13

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: Ваня Тодорова от 07 юли 2025г. в 17:20:43

КЛИОН - D вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:30:58

ПИОКТАНИН солуцио 1 % 20 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:29:15

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:26:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival