Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Седем съвета за идеално парено тесто

Седем съвета за идеално парено тесто

от 05 яну 2017г., обновено на 14 окт 2017г.
Седем съвета за идеално парено тесто - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Сигурно обичате да си похапвате понички, тулумбички, еклери, профитероли и други подобни сочни сладости, приготвени от парено тесто. Но дали винаги се получат? Ако понякога опитите ви са несполучливи, вижте следващите 7 съвета за идеално парено тесто, открийте къде грешите и следващия път се насладете на перфектни тестени десерти.

1. Следете за точката на кипене!

Пареното тесто е капризно и не позволява небрежност.

Задължително го замесете с точните количества съставки, които са посочени в рецептата, и не позволявайте водата да ври в тенджерата, защото тестото ще изгуби своята въздушност и ще се получи гъсто.

2. Начинът на добавяне на брашното е изключително важен.

Изсипете го светкавично и без да спирате в течната смес. Изкушенията, получавани от парено тесто обичат бързината.

За да добавите максимално бързо брашното, може да използвате лист хартия, сгънат на две. Така съставката ще "влети" с необходимата скорост при останалите.

Не забравяйте да разбъркате всичко старателно.

3. Правилото на съдбоносните яйца!

Всъщност е просто: температурата на горещото тесто трябва да бъде идеална, за да може яйцата да се разтворят в него, а не да се пресекат.

4. Мократа тава.

Да, номер четири засяга съда. Той задължително трябва да бъде намокрен с вода, защото влажността е много важен фактор за всички печива.

5. Тайната на чаената лъжичка.

С нейна помощ придайте желаната форма на десерта, подреждайки директно в тавата, в която ще печете. 2 лъжички е дозата за еклер, а 1 - за кръгли сладки, тип понички.

6. Предварително загряване на фурната.

Необходимо е уредът да бъде загрят до 180 градуса - това е идеалният "климат" за въздушните сладости.

7. Не отваряйте фурната по време на печенето!

Ако не вземете под внимание тази препоръка, сладкишът просто ще изгуби своята въздушност.

Снимки: liveinternet.ru

Още по темата:
  • Профитероли Профитероли
  • Еклери с крем от извара и парченца банан Еклери с крем от извара и парченца банан
  • Еклери с шоколад Еклери с шоколад
  • Еклери със сирене и зелен лук Еклери със сирене и зелен лук
5.0/5 1 оценка

Коментари към Седем съвета за идеално парено тесто

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Седем съвета за идеално парено тесто
    www.framar.bg 
    на 24 May 2025 в 01:20
    Коментирайте "Седем съвета за идеално парено тесто"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Тутманик
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Палачинки от коприва с прясно мляко
  • Мраморен кекс с шоколадови пръчици
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Хрупкави домашни солети
  • Кексчета от тиквички с бекон
  • Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2067 дни, 9 часа и 33 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2180 дни, 13 часа и 44 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 7 дни, 13 часа и 24 мин.

Какво представлява прозяването

преди 12 дни, 4 часа и 24 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 12 дни, 4 часа и 36 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 12 дни, 4 часа и 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА + Mg таблетки * 30 СОФАРМА

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ ДАБЪЛ капсули * 60

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ капсули * 30

ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 6 мм * 100 бр.

РЕД ПАНДА НАТОКОМБО таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВЕНИПЕРФЕКТ КОМПЛЕКС капсули 425 мг * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:42:02

I23.6 Тромбоза на предсърдие, предсърдно ухо или камера като текущо усложнение на острия инфаркт на миокарда

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:32:38

ПРИМ ОЙЛ капсули 505 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:26:58

АДЕНУРИК таблетки 80 мг * 28 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:04:10

РЕСТИВ дъвчащи таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 17:36:09
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival