Еклери с шоколад

Необходими продукти
За тестото:
125 мл прясно мляко
100 гр масло
200 гр брашно
5 яйца
1 ч. л. захар
щипка сол
За пълнежа:
200 мл сметана
2 ч. л. пудра захар
1 ч. л. ванилова захар
За глазурата:
100 гр разтопен на водна баня шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете 125 мл вода с млякото, захарта, маслото, солта и нека всичко заври. Изсипете всичкото брашно и варете, бъркайки, докато тестото не започне да се сгъстява. Изсипете го в купа и добавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато. Загрейте фурната до 220 градуса.
Изсипете тестото в сладкарски шприц и оформете топчета с големина на орех в тава, застлана с хартия за печене. Сложете във фурната за 15-20 минути, след това оставете за час да изстинат.
Разбийте сметаната с пудрата захар и ваниловата. Разрежете топчетата на половина хоризонтално и ги напълнете с разбитата сметана. Приберете еклерите в хладилник. Преди да ги поднесете, потопете всеки от тях в разтопен шоколад.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г
НовВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН РОЗОВА ВОДА, ЙОГУРТ И ШОКОЛАД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД 250 мл
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
Коментари към Еклери с шоколад