Еклери с шоколад

Необходими продукти
За тестото:
125 мл прясно мляко
100 гр масло
200 гр брашно
5 яйца
1 ч. л. захар
щипка сол
За пълнежа:
200 мл сметана
2 ч. л. пудра захар
1 ч. л. ванилова захар
За глазурата:
100 гр разтопен на водна баня шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете 125 мл вода с млякото, захарта, маслото, солта и нека всичко заври. Изсипете всичкото брашно и варете, бъркайки, докато тестото не започне да се сгъстява. Изсипете го в купа и добавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато. Загрейте фурната до 220 градуса.
Изсипете тестото в сладкарски шприц и оформете топчета с големина на орех в тава, застлана с хартия за печене. Сложете във фурната за 15-20 минути, след това оставете за час да изстинат.
Разбийте сметаната с пудрата захар и ваниловата. Разрежете топчетата на половина хоризонтално и ги напълнете с разбитата сметана. Приберете еклерите в хладилник. Преди да ги поднесете, потопете всеки от тях в разтопен шоколад.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Хрупкави домашни солети
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бързи питки без месене
Коментари към Еклери с шоколад