Еклери с шоколад
Необходими продукти
За тестото:
125 мл прясно мляко
100 гр масло
200 гр брашно
5 яйца
1 ч. л. захар
щипка сол
За пълнежа:
200 мл сметана
2 ч. л. пудра захар
1 ч. л. ванилова захар
За глазурата:
100 гр разтопен на водна баня шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете 125 мл вода с млякото, захарта, маслото, солта и нека всичко заври. Изсипете всичкото брашно и варете, бъркайки, докато тестото не започне да се сгъстява. Изсипете го в купа и добавете яйцата едно по едно, като бъркате непрекъснато. Загрейте фурната до 220 градуса.
Изсипете тестото в сладкарски шприц и оформете топчета с големина на орех в тава, застлана с хартия за печене. Сложете във фурната за 15-20 минути, след това оставете за час да изстинат.
Разбийте сметаната с пудрата захар и ваниловата. Разрежете топчетата на половина хоризонтално и ги напълнете с разбитата сметана. Приберете еклерите в хладилник. Преди да ги поднесете, потопете всеки от тях в разтопен шоколад.

Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Еклери с шоколад