Еклери с кондензирано мляко
Необходими продукти:
1 чаша пшенично брашно
1 чаша вода
4 яйца
125 грама масло
1 ч. л. сол
варено кондензирано мляко за плънка
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Сложете водата на котлона да заври и прибавете солта и маслото. След като маслото се разтопи, започнете постепенно да добавяте брашното, бъркайки енергично, без да сваляте от огъня, докато тестото не се отдели от стените на съда. Свалете от котлона, изсипете сместа в съд, подходящ за разбиване и охладете малко. След това прибавете яйцата едно по едно, след всяко разбивайте с миксер до получаването на еднородна консистенция. Тестото не трябва да се разбива вече енергично, еклерите няма да бъдат сполучливи.
Подмажете тава с масло и в нея подредете топчета с големина на орех, оформени с помощта на супена лъжица. Печете около 20 минути при температура от 190 градуса, след което оставете за още 5 минути при 100 градуса на функция "вентилатор".
Използвайте сладкарски шприц, за да напълните еклерите (изстинали) с пълнежа от кондензирано мляко. За целта не ги разрязвайте, а направете малка дупка отстрани. Отгоре поръсете с пудра захар.
Плънката за еклерите може да бъде най-различна: сметанов, маслен, яйчен кремове или гъсто сладко. Може да импровизирате също и с формата им. Вместо пудра захар, може да полеете с шоколадова глазура, например.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Еклери с маслен крем
- Седем съвета за идеално парено тесто
- Еклери с шоколад
- Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
- Еклери с крем маскарпоне и пудра захар
- Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
- Еклери със сирене и зелен лук
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Солени еклери с шунка и заквасена сметана
- Крем за еклери с масло и яйца
Коментари към Еклери с кондензирано мляко