Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Еклери с кондензирано мляко

Еклери с кондензирано мляко

от 15 яну 2014г.
Еклери с кондензирано мляко - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 чаша пшенично брашно

1 чаша вода

4 яйца

125 грама масло

1 ч. л. сол

варено кондензирано мляко за плънка

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сложете водата на котлона да заври и прибавете солта и маслото. След като маслото се разтопи, започнете постепенно да добавяте брашното, бъркайки енергично, без да сваляте от огъня, докато тестото не се отдели от стените на съда. Свалете от котлона, изсипете сместа в съд, подходящ за разбиване и охладете малко. След това прибавете яйцата едно по едно, след всяко разбивайте с миксер до получаването на еднородна консистенция. Тестото не трябва да се разбива вече енергично, еклерите няма да бъдат сполучливи.

Подмажете тава с масло и в нея подредете топчета с големина на орех, оформени с помощта на супена лъжица. Печете около 20 минути при температура от 190 градуса, след което оставете за още 5 минути при 100 градуса на функция "вентилатор".

Използвайте сладкарски шприц, за да напълните еклерите (изстинали) с пълнежа от кондензирано мляко. За целта не ги разрязвайте, а направете малка дупка отстрани. Отгоре поръсете с пудра захар.

Плънката за еклерите може да бъде най-различна: сметанов, маслен, яйчен кремове или гъсто сладко. Може да импровизирате също и с формата им. Вместо пудра захар, може да полеете с шоколадова глазура, например.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Профитероли Профитероли
  • Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
  • Еклерова торта Наполеон Еклерова торта Наполеон
  • Еклери с ягоди и сметана Еклери с ягоди и сметана
3.0/5 4 оценки

Коментари към Еклери с кондензирано мляко

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Еклери с кондензирано мляко
    www.framar.bg 
    на 24 May 2025 в 07:43
    Коментирайте "Еклери с кондензирано мляко"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • Профитероли
  • Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
  • Еклерова торта Наполеон
  • Еклери с маслен крем
  • Еклери с ягоди и сметана
  • Еклери с къпинов крем
  • Еклери с шоколад
  • Еклери със сирене и зелен лук
  • Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Гужери с кашкавал и чесново масло
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2067 дни, 15 часа и 57 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2180 дни, 20 часа и 7 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 7 дни, 19 часа и 48 мин.

Какво представлява прозяването

преди 12 дни, 10 часа и 48 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 12 дни, 10 часа и 59 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 12 дни, 11 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕНТА ГЛОГ ВАЛЕРИАНА + Mg таблетки * 30 СОФАРМА

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ ДАБЪЛ капсули * 60

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ капсули * 30

ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 6 мм * 100 бр.

РЕД ПАНДА НАТОКОМБО таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВЕНИПЕРФЕКТ КОМПЛЕКС капсули 425 мг * 40

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:42:02

I23.6 Тромбоза на предсърдие, предсърдно ухо или камера като текущо усложнение на острия инфаркт на миокарда

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:32:38

ПРИМ ОЙЛ капсули 505 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:26:58

АДЕНУРИК таблетки 80 мг * 28 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 18:04:10

РЕСТИВ дъвчащи таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 май 2025г. в 17:36:09
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival