Еклери с крем маскарпоне и пудра захар

Необходими продукти:
100 грама масло
1/4 чаена лъжица сол
220 грама брашно
4 яйца
250 грама маскарпоне
120 грама пудра захар + малко за поръсване
100 милилитра течна сметана с масленост 20-22%
250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Налейте 250 милилитра вода в подходящ съд и поставете на котлона да заври. Когато това стане, прибавете маслото, солта и нека сместа отново кипне.
След това пресейте брашното директно в съда с горещата вода и разбъркайте. Трябва да се получи еднородно плътно тесто, което лесно се отделя от стените на тенджерата.
Разбийте яйцата в отделно, след което започнете да добавяте по 1-2 супени лъжици в тестото, като разбърквате добре след всяка следваща доза.
Накрая се получава меко и гъсто тесто, което запазва формата си. С него напълнете сладкарски шприц или използвайте плътен найлонов плик, чийто ъгъл отрежете.
Застелете дъното на тава с пергамент и оформете еклерите, отделяйки тестото с мокри ръце.
Изпечете ги в загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Еклерите трябва да се надуят.
Щом изключите фурната, не ги изваждайте веднага, а оставете да престоят в нея 10-15 минути, за да не спаднат.
Следва да направите крема, разбивайки маскарпонето с пудрата захар и сметаната. Той става гъст и нежен.
Остава само да напълните еклерите с него, като това може да стане с помощта на сладкарски шприц или просто направете страничен разрез по дължината на еклерите, който напълнете с крема.
Поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ПРОМООЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ПРОМООСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Как да си направим домашно Маскарпоне за 5 минути
- Нежен портокалов крем с яйце (за торти и сладкиши)
- Медени пържоли в маскарпоне сос
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Маскарпоне сладолед с праскови и натрошени бишкоти
Коментари към Еклери с крем маскарпоне и пудра захар