Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
Необходими продукти:
500 грама брашно
150 милилитра червено вино
50 милилитра винен оцет
75 грама масло
1 яйце
250 грама рикота
250 грама маскарпоне
150 грама пудра захар
настърган шоколад на вкус
настъргана портокалова кора на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с виното, оцета, маслото и яйцето. Замесете тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
След това разточете от него няколко тънки пласта, които увийте около метални тръбички за каноли.
Изпържете във фритюрник до златисто.
Направете крема, разбивайки заедно маскарпонето, рикотата и пудрата захар. Добавете настъргани шоколад и портокалови корички на вкус.
С тази вкусна смес напълнете пуричките и ги приберете в хладилника за известно време, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: tele.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашен маршмелоу крем
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
Коментари към Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад