Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад

Необходими продукти:
500 грама брашно
150 милилитра червено вино
50 милилитра винен оцет
75 грама масло
1 яйце
250 грама рикота
250 грама маскарпоне
150 грама пудра захар
настърган шоколад на вкус
настъргана портокалова кора на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с виното, оцета, маслото и яйцето. Замесете тесто, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути.
След това разточете от него няколко тънки пласта, които увийте около метални тръбички за каноли.
Изпържете във фритюрник до златисто.
Направете крема, разбивайки заедно маскарпонето, рикотата и пудрата захар. Добавете настъргани шоколад и портокалови корички на вкус.
С тази вкусна смес напълнете пуричките и ги приберете в хладилника за известно време, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: tele.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сос за спагети от горгонзола и маскарпоне
- Най-лесното тирамису
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Шоколадов сладолед с маскарпоне
- Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
- Крем маскарпоне за сладкиши и десерти
Коментари към Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад