Домашен маршмелоу крем
Нерядко се случва в рецептите, които искаме да приготвим да има непознати за нашата страна продукти. За щастие, вече лесно може да намерим рецепти за тях. Представяме ви вкусната сладка добавка, която се среща в някои десерти - маршмелоу крем:
Необходими продукти:
- 1 белтък на яйце със стайна температура
- 3/4 чаена чаша царевичен сироп
- 1/4 чаена лъжица сол
- 3/4 пудра захар
- 2 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер яйчения белтък, царевичния сироп и солта в голяма купа. Разбивайте на висока скорост, докато удвои убема си - около 5 минути. Намалете скоростта и постепенно започнете да добавяте захарта. След като тя се усвои напълно, прибавете ванилията без да спирате миксера.
Готовият крем маршмелоу съхранявайте в буркан в хладилника до 2 седмици, или замразете и използвайте до 1 месец.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 500 г
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 1 кг
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Чеснова крем супа с хрупкава франзела и маслини
- Еклери с маслен крем
- Ирландски чийзкейк с Бейлис и шоколад
- Крем за сладкиши и торти
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Сметанов крем с кафе
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Домашен крем фрайче
Коментари към Домашен маршмелоу крем