Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Домашен маршмелоу крем

Домашен маршмелоу крем

Домашен маршмелоу крем - изображение

Нерядко се случва в рецептите, които искаме да приготвим да има непознати за нашата страна продукти. За щастие, вече лесно може да намерим рецепти за тях. Представяме ви вкусната сладка добавка, която се среща в някои десерти - маршмелоу крем:

Необходими продукти:

  • 1 белтък на яйце със стайна температура
  • 3/4 чаена чаша царевичен сироп
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 3/4 пудра захар
  • 2 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер яйчения белтък, царевичния сироп и солта в голяма купа. Разбивайте на висока скорост, докато удвои убема си - около 5 минути. Намалете скоростта и постепенно започнете да добавяте захарта. След като тя се усвои напълно, прибавете ванилията без да спирате миксера.

маршмелоу крем

Готовият крем маршмелоу съхранявайте в буркан в хладилника до 2 седмици, или замразете и използвайте до 1 месец.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти