Домашен маршмелоу крем

Нерядко се случва в рецептите, които искаме да приготвим да има непознати за нашата страна продукти. За щастие, вече лесно може да намерим рецепти за тях. Представяме ви вкусната сладка добавка, която се среща в някои десерти - маршмелоу крем:
Необходими продукти:
- 1 белтък на яйце със стайна температура
- 3/4 чаена чаша царевичен сироп
- 1/4 чаена лъжица сол
- 3/4 пудра захар
- 2 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер яйчения белтък, царевичния сироп и солта в голяма купа. Разбивайте на висока скорост, докато удвои убема си - около 5 минути. Намалете скоростта и постепенно започнете да добавяте захарта. След като тя се усвои напълно, прибавете ванилията без да спирате миксера.
Готовият крем маршмелоу съхранявайте в буркан в хладилника до 2 седмици, или замразете и използвайте до 1 месец.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Кокосов крем Рафаело
- Бисквитени пастички с крема сирене (без печене)
- Нежен портокалов крем с яйце (за торти и сладкиши)
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Крем за сладкиши и торти
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Крема сирене с маслини и зелен лук
Коментари към Домашен маршмелоу крем