Нежен портокалов крем с яйце (за торти и сладкиши)

Необходими продукти:
- 250 грама захар на пясък
- 100 милилитра прясно изцеден сок от портокал (може да използвате от мандарини)
- 70 грама масло
- 1 яйце
- 40 грама брашно
- кората на 1 портокал (съответно мандарина, в зависимост от сока)
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта в тиган, добавете ситно настърганата цитрусова кора и стрийте с ръце заедно със сладките кристалчета. Оставете сместа да престои 10-30 минути, така вкусът ще бъде по-наситен.
След това налейте сока, разбъркайте и чукнете яйцето. Разбийте с помощта на тел за целта.
Поставете съда върху котлона, загрят на средна температура. Постепенно добавете брашното и маслото. Бъркайте и нека кремът се приготвя до сгъстяване (средна гъстота).
Ароматната нежна плънка е прекрасна добавка към различни десерти, подходяща е за направата на торти, сладкиши и за декорация на такива. Ако решите да използвате за украса, първо приберете крема в хладилника за поне 3 часа, след което с него напълнете сладкарски шприц и сътворете най-красивите сладости.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: obedaemdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО СИЦИЛИАНСКИ ПОРТОКАЛ 250 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПИПЕР И КЕДЪР 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Див портокал помага при болки в ставите
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- По чаша портокалов сок всеки ден
- Портокалово реване с грис
- Домашен портокалов сок (4 литра от 2 портокала)
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Сиропиран сладкиш с кайсии
- Червен портокал, Кървав портокал
- Портокалов сос за палачинки
- Насърчете имунитета с желирани бонбони от куркума, моркови и портокал
Коментари към Нежен портокалов крем с яйце (за торти и сладкиши)