Ирландски чийзкейк с Бейлис и шоколад

Необходими продукти:
- 100 грама масло, разтопено
- 250 грама крекери грахам, натрошени
- 600 грама сирене крема
- 25 милилитра Бейлис
- 100 грама пудра захар
- 300 милилитра пълномаслена сметана, разбита
- 100 грама настърган шоколад
За гарниране:
- 200 милилитра пълномаслена сметана, разбита
- какао на прах
Начин на приготвяне:
- Смесете натрошените крекери с разтопеното масло в средно голяма купа и разбъркайте добре.
- Покрийте 18-сантиметрова кръгла форма с хартия за печене и изсипете в нея маслените трохи.
- Притиснете добре с длани, за да оформите бисквитената основа. Покрийте и охладете за около 1 час.
- През това пригответе ирландския крем, като в голяма купа разбиете с миксер сиренето крема.
- Добавете ликьора и захарта и отново включете миксера за кратко.
- Прибавете сметаната и настъргания шоколад и разбъркайте добре.
- Изсипете крема върху бисквитения блат и леко го изравнете с гърба на лъжица.
- Покрийте формата и охладете ирландския чийзкейк в продължение на 2 часа.
- Прехвърлете го върху поднос, поръсете с какао и нарежете.
- Гарнирайте с бита сметана и поднесете с усмивка.
Да ви е сладко!
Снимка: bbc.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
Коментари към Ирландски чийзкейк с Бейлис и шоколад