Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)

Необходими продукти:
- 200 грама захар
- 100 милилитра вода
- 4 сурови яйчени белтъка
- 1/2 чаена лъжица разтворимо кафе
Начин на приготвяне:
Първо сварете карамелено кафе. Разтворете захарта в горещата вода, добавете кафето и нека сместа се вари до сгъстяване на бавен огън, като разбърквате. Трябва да къкри слабо около 15-20 минути и изключете котлона.
Белтъците разбийте на гъста пяна и към тях постепенно добавете горещия (но не врящ) карамел, без да спирате да разбивате.
Ако захарната смес не е много гъста, вливайте я на тънка струя.
Разбивайте на висока скорост, докато получите гладък крем (около 3-4 минути). Той запазва отлично формата си, има нежен вкус, приятен аромат и е подходящ за приготвянето на всякакви десерти, торти и сладкиши, включително и в качеството си на пълнеж за еклери.
Добър апетит!
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
Коментари към Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)