Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос

Необходими продукти:
- 4 вафлени кори
- 380 грама кондензирано мляко
- 200 грама масло
- 200 грама бял шоколад
- 50 грама кокосови стърготини
- бадеми или други ядки
Начин на приготвяне:
Шоколада и маслото разтопете на водна баня. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте. Следват кокосовите стърготини, смесете добре продуктите и оставете комбинацията да се охлади.
Щом това стане, консистенцията й ще се сгъсти.
Намажете вафлените кори с получения крем (слоят да не бъде дебел) и ги подредете една върху друга. Притиснете ги леко и поръсете с предпочитаните ядки (може да използвате и кокосови стърготини).
Приберете тортата в хладилника. Трябва да се охлади добре.
Вафлените блатове дълго време ще останат хрупкави, а кремът ще се топи в устата.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakuhne.net.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сватбената торта - символика и история
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Шоколадови пастички със смлени бадеми
- Кралска торта
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Торта Шварцвалд
- Торта Капучино с белтъчено суфле, маслен крем кафе и шоколадов блат
- Торта с пълнеж от ядки и сушени плодове
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
Коментари към Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос