Палачинки от цвекло с плънка от рикота
Необходими продукти:
120 милилитра прясно мляко
120 грама сварено червено цвекло
90 грама брашно
1 яйце
2 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В съда на блендер смесете цвеклото с яйцето, налейте прясното мляко, сложете скилидките чесън, 1 лъжица зехтин и малко сол. Разбийте всичко добре и тогава прибавете брашното.
Изпечете 2 палачинки в нагорещен тиган за около 2 минути от всяка страна. Когато се охладят, сложете по повърхността им сирене рикота (може извара или друга предпочитана плънка, стига да не е мокра) и навийте рула. Нарежете ги на парчета с дебелина около 2 сантиметра и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС МЕДЕН СИРОП С ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН C + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 150 мл
ТЕРАНОВА МИКРОФЛОРА С ФОС КОМПЛЕКС капсули * 50
ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C вкус МАЯМИ ВАЙБС 400 г
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ОТ СВЕЖИ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ филтър * 15
ОСТРОВИТ ЕЛЕКТРОЛИТИ ПОРТОКАЛ ефервесцентни таблетки * 20
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Палачинките на баба
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Палачинки от цвекло с плънка от рикота