Пълнено цвекло с извара и стафиди
Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ТЕРАНОВА МИКРОФЛОРА С ФОС КОМПЛЕКС капсули * 50
ОСТРОВИТ EAA (ЕСЕНЦИАЛНИ АМИНОКИСЕЛИНИ) 200 г ОВКУСЕН
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ОТ СВЕЖИ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ филтър * 15
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Козунак
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Хлебен пудинг
- Стафиди - състав и ползи
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди