Пълнено цвекло с извара и стафиди

Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ДЕТОКС 120 г БИОТИКА
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
НовДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
НовЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ФЕМИФАЙН ЖЕЛЯЗО капсули * 60
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Ползи от консумацията на извара
- Зеленчукова запеканка с извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Стафиди - състав и ползи
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди