Пълнено цвекло с извара и стафиди

Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ДЕТОКС 120 г БИОТИКА
ФЕМИФАЙН ЖЕЛЯЗО капсули * 60
ОСТРОВИТ EAA (ЕСЕНЦИАЛНИ АМИНОКИСЕЛИНИ) 200 г ОВКУСЕН
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Желиран десерт от извара с праскови
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пълнени постни чушки
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди