Пълнено цвекло с извара и стафиди
Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
БИОКЕЪР КЛЕНЗ НУТРИ КОМПЛЕКС ЗА ПРОЧИСТВАНЕ прах 120 г
ОСТРОВИТ ЕЛЕКТРОЛИТИ ПОРТОКАЛ ефервесцентни таблетки * 20
ТАЙП ЗЕРО АЗОТЕН ОКСИД капсули * 150
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ОТ СВЕЖИ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ филтър * 15
ОСТРОВИТ EAA (ЕСЕНЦИАЛНИ АМИНОКИСЕЛИНИ) 200 г ОВКУСЕН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди