Пълнено цвекло с извара и стафиди

Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
МАТИСЪН БИО СОК ОТ ЦВЕКЛО 750 мл
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
МЕДЕКС МЕДЕН СИРОП С ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН C + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 150 мл
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
КАЛИВИТА ОКЕАН 21 разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пилешко вретено
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Ползи от консумацията на извара
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди