Пълнено цвекло с извара и стафиди
Необходими продукти:
4 средни глави сварено цвекло
100-150 грама извара
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици заквасена сметана
стафиди на вкус
1 ябълка
1 чаена лъжица канела по желание
2 супени лъжици натрошени сухари или галета
Начин на приготвяне:
Обелете цвеклото, старателно отстранете вътрешната част, като по този начин ще получите купички.
Към изварата прибавете маслото и 1 супена лъжица от заквасената сметана, също почистената и ситно нарязана ябълка, сухарите и стафиди на вкус. С тази смес напълнете цвеклото, намажете с останалата сметана и запечете десерта във фурната.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОПЕЛХЕРЦ СИСТЕМ ФЕРТИЛ БАЛАНС ЗА ЖЕНИ саше * 30
4+ НУТРИШЪН НОДОМС+ саше * 20
ОСТРОВИТ EAA (ЕСЕНЦИАЛНИ АМИНОКИСЕЛИНИ) 200 г ОВКУСЕН
СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
НЕЙЧЪРС ПЛЮС ХЕМА ПЛЕКС капсули * 60
БИОКЕЪР КЛЕНЗ НУТРИ КОМПЛЕКС ЗА ПРОЧИСТВАНЕ прах 120 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Ползи от консумацията на извара
- Срещу кашлица и зачервено гърло ще ви помогне компрес с извара
Коментари към Пълнено цвекло с извара и стафиди