Канелони със спанак и рикота в сос
Необходими продукти:
400 грама спанак
1 яйце
1 скилидка чесън
16 броя канелони
200 грама рикота
50 милилитра течна сметана
100 милилитра бульон по избор (може разтворим)
1 супена лъжица масло
100 грама настъргани домати
100 грама настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го сложете за кратко във вряща вода. След това изплакнете със студена, отцедете и накъсайте на едри парчета.
Рикотата смесете с яйцето, подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете намачкания чесън и спанака, разбъркайте всичко и сложете подправки по желание.
С получената смес напълнете канелоните и ги подредете в дълбок съд, чието дъно предварително сте подмазали с олио.
Смесете сметаната с бульона и настърганите домати. Прибавете половината от пармезана, сол и черен пипер на вкус.
С този сос залейте канелоните, поръсете с останалия пармезан, а върху него сложете малки парченца масло (може да настържете). Поставете във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 35 минути, докато канелоните се зачервят.
Поднесете ги с доматен сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Сос Бъфало
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
Коментари към Канелони със спанак и рикота в сос