Канелони със спанак и рикота в сос

Необходими продукти:
400 грама спанак
1 яйце
1 скилидка чесън
16 броя канелони
200 грама рикота
50 милилитра течна сметана
100 милилитра бульон по избор (може разтворим)
1 супена лъжица масло
100 грама настъргани домати
100 грама настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го сложете за кратко във вряща вода. След това изплакнете със студена, отцедете и накъсайте на едри парчета.
Рикотата смесете с яйцето, подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете намачкания чесън и спанака, разбъркайте всичко и сложете подправки по желание.
С получената смес напълнете канелоните и ги подредете в дълбок съд, чието дъно предварително сте подмазали с олио.
Смесете сметаната с бульона и настърганите домати. Прибавете половината от пармезана, сол и черен пипер на вкус.
С този сос залейте канелоните, поръсете с останалия пармезан, а върху него сложете малки парченца масло (може да настържете). Поставете във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 35 минути, докато канелоните се зачервят.
Поднесете ги с доматен сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовБОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пълнени постни чушки
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Канелони със спанак и рикота в сос