Сметанов сос с пармезан и спанак
Необходими продукти:
200 грама пармезан (или друго твърдо сирене)
100 грама спанак
200 грама гъста заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го нарежете на тънки сламки. Изсипете ги в сух загрят тиган и нека се приготвят в продължение на 2 - 3 минути, докато изсъхнат.
Настържете пармезана на едро ренде.
В съда със спанака прибавете сиренето и сметаната, разбъркайте всичко.
Нека сместа остане на котлона до пълното разтваряне на пармезана.
Сосът се съчетава идеално с макарони, птици, месо и риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Сос Бъфало
- Полезна ли е заквасената сметана
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Сметанов сос с пармезан и спанак