Сметанов сос с пармезан и спанак

Необходими продукти:
200 грама пармезан (или друго твърдо сирене)
100 грама спанак
200 грама гъста заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Измийте спанака и го нарежете на тънки сламки. Изсипете ги в сух загрят тиган и нека се приготвят в продължение на 2 - 3 минути, докато изсъхнат.
Настържете пармезана на едро ренде.
В съда със спанака прибавете сиренето и сметаната, разбъркайте всичко.
Нека сместа остане на котлона до пълното разтваряне на пармезана.
Сосът се съчетава идеално с макарони, птици, месо и риба.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Полезна ли е заквасената сметана
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Сос Бъфало
Коментари към Сметанов сос с пармезан и спанак