Спаначена супа с царевично брашно, с пармезан и чесън

Необходими продукти:
спанак
царевично брашно
пармезан
чесън
зехтин (около 1/4 чаена чаша)
Начин на приготвяне:
Изпържете чесъна в зехтина за около минута (докато се появи специфичният аромат). Налейте около 6 чаши вода в тенджера. Когато водата заври, изсипете царевично брашно, като разбивате непрекъснато. Намалете температурата до средна и варете в продължение на около 8 минути, докато консистенцията се сгъсти леко. Добавете пармезана и олиото с чесъна. Оставете супата да се вари около минута, бъркайки. След това сложете спанака и сол на вкус. Нека всичко се приготвя около минута, докато спанакът придобие ярко зелен цвят.
Разпределете супата в купички и във всяка сложете по мъничко зехтин, подправете с пипер и поднесете с резен лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Ароматна печена царевица
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
Коментари към Спаначена супа с царевично брашно, с пармезан и чесън