Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
Необходими продукти:
400 грама заквасена сметана с масленост минимум 20% (или течна с висока масленост)
100 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица лимонов сок
500 грама многолистно тесто
2 яйца
масло
50 грама пудра захар
50 милилитра студено силно еспресо
1 супена лъжица ликьор Амарето
какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
Кроасаните
Разточете тестото на пласт с дебелина от 7-8 сантиметра и нарежете на триъгълници. В средата на всеки сложете по малко парче масло. След това направете няколко разреза по широката страна на триъгълниците и оформете кроасаните, като навиете, започвайки от там. Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене, покрийте ги със салфетка и оставете да престоят 10 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете повърхността на кроасаните с прясно мляко, използвайки четка за целта, и изпечете до златисто (около 20-25 минути).
Кремът Тирамису
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците до получаването на гъста пяна.
Пудрата захар смесете с жълтъците и прибавете 250 грама маскарпоне (приготвянето му е описано по-долу), ликьора и кафето и разбъркайте всичко добре.
Следва да добавите белтъците в крема, направете това бавно, бъркайки внимателно.
Приберете готовата смес в хладилника за 2 часа, после поръсете с какао на прах.
Маскарпонето
Налейте млякото при сметаната, разбъркайте и затоплете комбинацията до 70 градуса (не допускайте да заври).
Прибавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете още няколко минути на котлона - сметаната трябва да се пресече (отново без да завира).
Изключете котлона, но не сваляйте съда още 5-7 минути.
Застелете гевгир с 2-3 пласта марля и в него изсипете пресечената сметана. Оставете да се отцеди течността (около 40-50 минути), след което притиснете, за да се изцеди напълно.
Съхранява се в хладилник в съд с плътно затворен капак.
Поднесете кроасаните с крема Тирамису и маскарпонето. Всеки от готовите продукти може да се използва самостоятелно или в комбинация с други храни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 500 г
ОЛ НУТРИШЪН БАДЕМОВ КРЕМ SMOOTH 1 кг
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Домашен маршмелоу крем
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бутер кроасани с шунка и кашкавал
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
Коментари към Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне