Ягодово тирамису с шоколадови стърготини

Необходими продукти:
70 грама маскарпоне
90 грама захар
150 милилитра портокалов сок
20 броя бишкоти (или подходящи бисквити)
10 ягоди
2 яйца
1 супена лъжица шоколадови стърготини
1 супена лъжица ликьор
1/2 чаена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разбийте в блендер портокаловия сок с ягодите и ликьора до получаването на еднороден плодов сос.
Белтъците разбийте с половината от захарта и лимоновия сок. Внимавайте да не попаднат части от жълтъците.
Тях разбийте отделно с останалата захар и постепенно добавете маскарпонето. Когато консистенцията стане еднородна, прибавете на части белтъците, разбърквайки старателно.
Кремът е готов.
На дъното на подходяща форма разпределете малко от него.
Потопете за кратко всяка от бишкотите в ягодовия сос, след което подредете половината в съда на един ред. Покрийте с крема, като слоят да бъде с дебелината на основата.
Следва отново ред бишкоти, напоени с плодов сос, крем и затворете съда с капак. Приберете го в хладилника за 4 часа.
Когато извадите десерта, поръсете го с шоколадови стърготини и парченца ягоди.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ягода, Градинска ягода
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Салата от рукола с ягоди, синьо сирене и кедрови ядки
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Желиран десерт от извара с праскови
- Карамелизирани орехи
- Реване
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
Коментари към Ягодово тирамису с шоколадови стърготини