Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони
Необходими продукти:
- 100 грама бишкоти
- 300 милилитра сметана
- 250 грама маскарпоне
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1/2 чаена чаша еспресо, прясно приготвено
- 2 супени лъжици ликьор Калуа
- 32 хрупкави шоколадови бонбона
- какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете сметаната, сиренето маскарпоне и пудрата захар. Разбъркайте добре - бъркалката трябва да оставя мек връх, когато я вдигнете от сместа.
- Добавете ликьора към чашата с еспресо.
- Натрошете бишкотите и разпределете половината от тях в 4 ниски и широки чаши.
- Поръсете равномерно с половината кафена смес.
- Отгоре поставете по 4 хрупкави шоколадови бонбона.

- Разпределете 1/2 от крема маскарпоне и поръсете с какао.
- Повторете в следния ред - бишкоти, кафе с ликьор, крем маскарпоне, какао, бонбони.
- Охладете за около 2-3 часа.
- Преди да сервирате тирамисуто, можете да го поръсите допълнително с какао.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
УАЙТМИ ПАСТА ЗА ЗЪБИ С АРОМАТ НА ICED LATTE 60 г
ЦИКОРИЯ НАТУРАЛНА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
КАФЕ ОТ БИЛКИ И ЗЪРНА 200 г DARY NATURY
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
ИКАРОВ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 200 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Кафе с чесън, мед и лимон
- Кафето понижава риска от развитие на подагра
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
Коментари към Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони