Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони
Необходими продукти:
- 100 грама бишкоти
- 300 милилитра сметана
- 250 грама маскарпоне
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1/2 чаена чаша еспресо, прясно приготвено
- 2 супени лъжици ликьор Калуа
- 32 хрупкави шоколадови бонбона
- какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете сметаната, сиренето маскарпоне и пудрата захар. Разбъркайте добре - бъркалката трябва да оставя мек връх, когато я вдигнете от сместа.
- Добавете ликьора към чашата с еспресо.
- Натрошете бишкотите и разпределете половината от тях в 4 ниски и широки чаши.
- Поръсете равномерно с половината кафена смес.
- Отгоре поставете по 4 хрупкави шоколадови бонбона.
- Разпределете 1/2 от крема маскарпоне и поръсете с какао.
- Повторете в следния ред - бишкоти, кафе с ликьор, крем маскарпоне, какао, бонбони.
- Охладете за около 2-3 часа.
- Преди да сервирате тирамисуто, можете да го поръсите допълнително с какао.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ 120 г
СОУ СИМПЪЛ НАТУРАЛЕН АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ ЗА ТЯЛО С КАФЕ И ПОРТОКАЛ 100 мл
МЕД ОТ ЦВЯТ НА КАФЕЕНО ДЪРВО 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г MT4133
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Здравословните ползи от кафето
- Вредно ли е да пием кафе на гладно
- Кофеин
- Премахнете торбичките под очите с кафе
- Бронираното кафе - наистина ли помага на отслабването
Коментари към Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони