Солени еклери с пастет от черен дроб и кисели краставички
![Солени еклери с пастет от черен дроб и кисели краставички - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/ekleri-s-cheren-drob.jpg)
Необходими продукти
За плънката:
4 твърдо сварени жълтъка
150 грама натурално гъсто кисело мляко
600 грама пастет от черен дроб
4 кисели краставички или пресни корнишони
щипка настъргано индийско орехче
За тестото:
75 грама масло
250 милилитра вода
4 яйца
1 супена лъжица захар
150 грама брашно
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете водата в подходящ съд и в нея сложете маслото, нарязано на парчета. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, сложете захарта. Нека комбинацията кипне и постепенно прибавете брашното при непрекъснато енергично бъркане, за да не се получат бучки. След 3-4 минути свалете съда от котлона и изчакайте тестото да се охлади малко. Тогава чукнете яйцата едно по едно директно при него, като разбърквате добре след добавянето на всяко.
Резултатът е гъсто тесто. Свалете тенджерата от огъня.
С помощта на сладкарски шприц оформете еклери с дължина около 10-12 сантиметра в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете ги във фурната при температура от 200 градуса за около 25-30 минути, след което изчакайте да се охладят напълно.
През това време направете плънката.
Нарежете краставичките ситно и ги смесете със сварените жълтъци. Добавете пастета, подправете със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче на вкус. Накрая сложете киселото мляко и разбъркайте. След това разбийте с миксер и с помощта на сладкарски шприц напълнете еклерите.
Приберете готовото предястие в хладилника за известно време, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Еклери с шоколад
- Еклери с къпинов крем
- Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
- Еклери със сирене и зелен лук
- Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
- Еклери с кондензирано мляко
- Еклерова торта Наполеон
- Гужери с кашкавал и чесново масло
- Седем съвета за идеално парено тесто
- Еклери с млечен крем и шоколад
Коментари към Солени еклери с пастет от черен дроб и кисели краставички