Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
Необходими продукти
За тестото:
- 2 чаени чаши топла вода
- 200 грама масло
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици захар
- 8-9 яйца
За плънката:
- 800 грама гъби по избор
- 2 глави лук
- 150 милилитра течна сметана
- 300 грама топено сирене
- 50 грама масло
- подправки на вкус
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Към двете чаени чаши топла вода добавете 1/2 чаена лъжица сол, 2 супените лъжици захар, маслото и нека сместа кипне. Тогава в нея изсипете брашното и разбъркайте старателно. След минута варене при непрекъснато бъркане свалете съда от котлона и оставете сместа да се охлажда. Когато изстине малко, чукнете яйцата две по две, бъркайки след всяко добавяне.
Продължете да бъркате, докато тестото стане лепкаво.
Сложете лист пергамент в тава, намазнете и разпределете тестото в съда, като оформяте еклерите с помощта на сладкарски шприц или използвайте лъжица, с която загребвайте от сместа.
Изпечете за 15-20 минути на средна температура, не отваряйте фурната през това време.
Когато еклерите бъдат готови, се заемете с плънката.
Нарежете лука и гъбите, изпържете ги в маслото. Подправете и налейте сметаната. Две-три минути по-късно сложете и топеното сирене, изчакайте то да се разтопи. Разбъркайте и добавете разбитите яйца.
Направете разрез отстрани на еклерите и чрез него ги напълнете с вкусната смес, която приготвихте.
Подредете ги в поднос, декорирайте красиво и зарадвайте гостите или семейството си.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Еклери с маслен крем
- Еклери с кондензирано мляко
- Седем съвета за идеално парено тесто
- Еклери с шоколад
- Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
- Еклери с крем маскарпоне и пудра захар
- Еклери със сирене и зелен лук
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Солени еклери с шунка и заквасена сметана
- Крем за еклери с масло и яйца
Коментари към Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене