Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене

Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене

Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 2 чаени чаши топла вода
  • 200 грама масло
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици захар
  • 8-9 яйца

За плънката:

  • 800 грама гъби по избор
  • 2 глави лук
  • 150 милилитра течна сметана
  • 300 грама топено сирене
  • 50 грама масло
  • подправки на вкус
  • 2 яйца

 

Начин на приготвяне:

Към двете чаени чаши топла вода добавете 1/2 чаена лъжица сол, 2 супените лъжици захар, маслото и нека сместа кипне. Тогава в нея изсипете брашното и разбъркайте старателно. След минута варене при непрекъснато бъркане свалете съда от котлона и оставете сместа да се охлажда. Когато изстине малко, чукнете яйцата две по две, бъркайки след всяко добавяне.

тесто

Продължете да бъркате, докато тестото стане лепкаво.

тесто

Сложете лист пергамент в тава, намазнете и разпределете тестото в съда, като оформяте еклерите с помощта на сладкарски шприц или използвайте лъжица, с която загребвайте от сместа.

Изпечете за 15-20 минути на средна температура, не отваряйте фурната през това време.

еклери

Когато еклерите бъдат готови, се заемете с плънката.

Нарежете лука и гъбите, изпържете ги в маслото. Подправете и налейте сметаната. Две-три минути по-късно сложете и топеното сирене, изчакайте то да се разтопи. Разбъркайте и добавете разбитите яйца.

плънка от гъби и топено сирене

Направете разрез отстрани на еклерите и чрез него ги напълнете с вкусната смес, която приготвихте.

еклери

Подредете ги в поднос, декорирайте красиво и зарадвайте гостите или семейството си.

еклери


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти