Еклери с млечен крем и шоколад
Необходими продукти
За тестото:
250 милилитра прясно мляко
100 грама масло
150 грама брашно
4 яйца
щипка сол
За крема:
400 милилитра прясно мляко
2 жълтъка
1,5 супена лъжица брашно
1,5 супена лъжица нишесте
80 грама захар
ванилия
шоколад
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, прибавете маслото и щипка сол. Поставете на котлона и когато маслото се разтопи, добавете пресятото брашно, като бъркате непрекъснато. Щом сместа заври, свалете от огъня. След това чукнете яйцата в горещото тесто, добавяйки ги едно по едно.
Получената смес напълнете в сладкарски шприц и оформете в подмазана с олио тава (или застлана с хартия за печене) ивици с дължина около 10 сантиметра. Оставете около 5 сантиметра разстояние между тях. Изпечете еклерите при 180 градуса в продължение на 30 минути. Възможно е да бъдат готови и по-рано, точното време зависи от фурната, която не трябва да отваряте по време на приготвянето на десерта.
Ред е на крема. Разбъркайте жълтъците със захарта и ванилията, налейте млякото, прибавете брашното и нишестето. Разбъркайте хубаво, за да не се образуват бучки. Сложете в микровълновата за 3 - 5 минути на максимална мощност. Задължително изваждайте на всяка минута и разбърквайте. Гъстотата на крема зависи от това, колко време ще приготвяте в микровълновата, но около 4 минути са достатъчни.
Пробийте всеки еклер или направете разрез, през който напълнете с крема. Полейте с разтопен шоколад и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Еклери с маслен крем
- Седем съвета за идеално парено тесто
- Еклери с кондензирано мляко
- Еклери с шоколад
- Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
- Еклери с крем маскарпоне и пудра захар
- Профитероли
- Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
- Еклери със сирене и зелен лук
- Еклери с крем от извара и парченца банан
Коментари към Еклери с млечен крем и шоколад