Профитероли с крема сирене, копър и сьомга
Необходими продукти
За профитеролите:
- 150 грама масло
- 200 милилитра вода
- 1/4 чаена лъжица сол
- 4 яйца
- 120 грама брашно
За пълнежа:
- 200 грама осолена или пушена сьомга
- 200 грама крема сирене
- 4-5 стръка копър
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в тенджера, подсолете, налейте водата и поставете съда върху котлона, докато маслото се разтопи. Щом това стане, свалете сместа от огъня, в нея прибавете брашното и отново върнете върху котлона. Бъркайте непрекъснато тестото. Когато стане еднородно и започне да се отделя от стените на тенджерата, свалете от котлона. Тогава прибавете яйцата едно по едно, разбърквайки старателно след всяко.
Напълнете сладкарски шприц с тестото и оформете профитероли в тава върху лист пергамент. Ако не разполагате с шприц, може да използвате обикновена лъжица.
Изпечете във фурната при 200 градуса, докато се образува златиста коричка по повърхността (това ще отнеме около 20 минути).
Охладете при стайна температура и се заемете с плънката.
Намачкайте крема сиренето заедно с накълцания копър. Смесете с нарязаната рибата и разбъркайте.
Отрежете горната част на профитеролите, напълнете ги с рибената комбинация, затворете с капачетата и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник:lovecook.me
Коментари към Профитероли с крема сирене, копър и сьомга