Профитероли с крема сирене и сусам
Необходими продукти
За тестото:
90 грама масло
4 яйца
1 чаена чаша брашно
2 супени лъжици сусамово семе
1 чаена лъжица тъмно сусамово масло
1 чаена лъжица захар
щипка сол
За плънката:
300 грама крема сирене
200 милилитра сметана за разбиване
къри на прах
Начин на приготвяне:
Разбърквайки, изпечете сусамовите семена в сух тиган на среден огън, докато придобият светлозлатист цвят. Оставете да се охладят.
В съд с дебело дъно налейте 3/4 чаена чаша вода, сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и щипка сол. Поставете върху котлона и нека сместа кипне. Веднага изсипете всичкото брашно, свалете от огъня и бъркайте до еднородност. Върнете тестото на котлона при минимална температура. Тестото не трябва да се залепя по стените на съда, когато го бъркате с дървена лъжица.
След това прехвърлете тестото в купа и едно по едно чукнете яйцата, като старателно разбърквате след добавянето на всяко. В сместа изсипете сусамовите семена и масло, още веднъж разбъркайте и напълнете сладкарски шприц с тестото.
Напръскайте тава с вода, застелете с пергамент, който намазнете и оформете върху него профитеролите, подреждайки ги на разстояние от 2-3 сантиметра помежду им. Големината им да бъде с големина на орех.
Поставете в загрята до 180 градуса фурна за 10 минути, след което намалете градусите до 120 и нека се пекат още 7-10 минути.
Нека се охладят и изсъхнат леко, направете малки разрези в единия им край и се заемете с плънката.
Разбийте сметаната с кърито и сол на вкус. Трябва да се получи твърда пяна, която смесете с крема сиренето.
С този крем напълнете профитеролите и поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Коментари към Профитероли с крема сирене и сусам