Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Профитероли с ванилов сладолед и шоколадов сос

Профитероли с ванилов сладолед и шоколадов сос

Профитероли с ванилов сладолед и шоколадов сос - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 150 грама брашно
  • 25 грама захар
  • 500 грама ванилов сладолед
  • 4 яйца
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 90 грама масло

За соса:

  • 250 грама шоколад
  • 150 милилитра прясно мляко
  • 40 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Направете парено тесто. В 250 милилитра вряща вода сложете маслото, нарязано на кубчета, солта и захарта.
Щом водата кипне, изсипете всичкото брашно в нея наведнъж и разбъркайте енергично с лопатка. Варете, бъркайки, в продължение на 3-4 минути. След това свалете съда от котлона и нека сместа се охлади малко. Тогава в нея прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате след слагането на всяко. Тестото трябва да се охлади.

Подмажете форма за печене с масло и с помощта на две чаени лъжици вземайте от тестото и подреждайте в съда.
Изпечете профитеролите за 20 минути при 210 градуса. Оставете ги да се охлаждат, а през това време направете шоколадовия сос.

Начупете шоколада на парчета, които сложете в купа, добавете маслото и залейте с прясното мляко. Разтопете на слаб огън.

Разрежете вече изстиналите профитероли, напълнете ги със сладоледа, подредете в подходящ плосък съд, който ще поднесете, и полейте с вкусния сос.

Поднесете незабавно и си хапнете без угризения!

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти