Пилешки гърди в панировка от извара и чесново масло с лимон

Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
100 грама извара
1 лимон
2 яйца
1 глава чесън
50 грама ръжено брашно
30 грама галета
консервирани чушки в олио
сварени картофи за гарнитура
50 милилитра олио
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата и яйцата, прибавете ръженото брашно, подсолете и разбъркайте.
Напръскайте го с лимонов сок и го разрежете на две продълговати части. Потопете ги в сместа от яйца и извара, оставете да престоят в нея около 20-30 минути.
Сгорещете олиото в тиган и в него изпържете пилешкото от двете страни (до готовност), като преди това го оваляте в галета.
Точното време на термичната обработка зависи от дебелината на гърдите.
Направете соса.
Отцедете мазнина от консервираните чушки, в нея добавете намачканите скилидки чесън и половин ситно нарязан лимон.
Поднесете месото със соса, а като гарнитура - сварени цели картофи (или оризова гарнитура) и парченца чушки.
Добър апетит!
Снимки: 482ua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Оризово-шоколадов десерт с извара, мед и стафиди
- Картофени хармоники
Коментари към Пилешки гърди в панировка от извара и чесново масло с лимон