Пилешки гърди в панировка от извара и чесново масло с лимон

Необходими продукти:
1 парче пилешки гърди
100 грама извара
1 лимон
2 яйца
1 глава чесън
50 грама ръжено брашно
30 грама галета
консервирани чушки в олио
сварени картофи за гарнитура
50 милилитра олио
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата и яйцата, прибавете ръженото брашно, подсолете и разбъркайте.
Напръскайте го с лимонов сок и го разрежете на две продълговати части. Потопете ги в сместа от яйца и извара, оставете да престоят в нея около 20-30 минути.
Сгорещете олиото в тиган и в него изпържете пилешкото от двете страни (до готовност), като преди това го оваляте в галета.
Точното време на термичната обработка зависи от дебелината на гърдите.
Направете соса.
Отцедете мазнина от консервираните чушки, в нея добавете намачканите скилидки чесън и половин ситно нарязан лимон.
Поднесете месото със соса, а като гарнитура - сварени цели картофи (или оризова гарнитура) и парченца чушки.
Добър апетит!
Снимки: 482ua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Руладини с бекон на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди в панировка от извара и чесново масло с лимон