Панирани пилешки гърди с домати, чедър и кашкавал
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер и смлян кимион на вкус
- лимонов сок на вкус
- 1 разбито яйце
- 1 чаена чаша галета
- 1 нарязан на фини кръгчета домат
- 100 грама настърган чедър
- 100 грама настъргана моцарела
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте, нарежете пилешкото и го подсушете. Подправете със сол, черен пипер и кимион. Сипете галетата в чиния, потопете филетата в разбитото яйце, оваляйте месото в нея, отново върнете в първата смес и повторете реда два пъти.
Сгорещете олио в тиган и запържете пилешкото. Отцедете върху кухненска хартия, гарнирайте с фино нарязан домат и поръсете с чедъра и моцарелата. Запечете за 10 минути във фурна, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете панираните филенца топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.lasrecetasfacilesdemaria.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Панирани пилешки гърди с домати, чедър и кашкавал