Печени тиквички в кашкавалена панировка

Необходими продукти:
1 тиквичка
1 яйце
настърган кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
билки и други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката, обелете я и нарежете на еднакви по големина дълги пръчици.
Разбийте яйцето със сол и смлян черен пипер. Кашкавала настържете с помощта на възможно най-ситното ренде, с което разполагате. Може да добавите билки и подправки на вкус.
Потопете всяка "пръчица" в разбитото яйце, след това оваляйте в кашкавала с билките и подредете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.
Изпечете тиквичките в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато придобият златист цвят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнени тиквички с гъби и лук
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Печени тиквички в кашкавалена панировка