Панирани пълнени канелони
Необходими продукти:
- 500 грама канелони
- 1 тиквичка
- 300 грама заквасена сметана
- 150 грама прошуто
- 2-3 стръка зелен лук
- 3 разбити яйца
- 1 чаена чаша брашно
- 100 грама галета
- мазнина за пържене
- сос по избор за гарнитура
Начин на приготвяне:
Бланширайте канелоните докато омекнат и ги охладете. Разрежете пръчици от тиквичката и ги напълнете.

Сипете сметаната в купичка, прибавете нарязани ситно лук и прошуто, разбъркайте и пресипете сместа в пош.

Напълнете всички канелони със сместа и ги разполовете. Потопете ги с помощта на щипки първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Изпържете в силно сгорещена мазнина, отцедете и поднесете рулцата топли, гарнирани със сос по избор.

Добър апетит!
Източник: www.chefclub.tv
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Рецепти за панирани и печени сърнели
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешки хапки в млечна панировка
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Зеленчукова баница с кефир
- Панирани пилешки пържоли
Коментари към Панирани пълнени канелони