Зеленчукова запеканка

Необходими продукти:
150 грама твърд кашкавал
1 глава лук
1 чушка
100 грама аспержи
3 картофа
1 тиквичка
1 патладжан
50 грама синапено масло
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете всички зеленчуци. Нарежете патладжана, картофите и тиквичката на кубчета, а лука накълцайте на ситно. Смесете ги със синапеното масло (може да го замените с ароматно слънчогледово олио), посолете и изсипете всичко в съд (най-добре глинен). Сложете във фурната на средна температура за 35-45 минути. Разбърквайте зеленчуците по време на печенето (2-3 пъти).
Когато запеканката е почти готова (преценете на око или на вкус), нарежете кашкавала на тънки парчета или го настържете на едро ренде и покрийте плътно зеленчуците с него. Най-отгоре подредете кръгчета от чушката (ако използвате различни цветове, ще се получи интересно и красиво) и стъбълцата аспержи.
Върнете отново във фурната да се запече до получаването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Сладък картоф
- Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Зеленчукова запеканка