Зеленчукова запеканка
Необходими продукти:
150 грама твърд кашкавал
1 глава лук
1 чушка
100 грама аспержи
3 картофа
1 тиквичка
1 патладжан
50 грама синапено масло
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете всички зеленчуци. Нарежете патладжана, картофите и тиквичката на кубчета, а лука накълцайте на ситно. Смесете ги със синапеното масло (може да го замените с ароматно слънчогледово олио), посолете и изсипете всичко в съд (най-добре глинен). Сложете във фурната на средна температура за 35-45 минути. Разбърквайте зеленчуците по време на печенето (2-3 пъти).
Когато запеканката е почти готова (преценете на око или на вкус), нарежете кашкавала на тънки парчета или го настържете на едро ренде и покрийте плътно зеленчуците с него. Най-отгоре подредете кръгчета от чушката (ако използвате различни цветове, ще се получи интересно и красиво) и стъбълцата аспержи.
Върнете отново във фурната да се запече до получаването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕГУЛАТПРО КИДС РЕГУЛАЦИУС солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- 15 гигантски зеленчука, за които е трудно да се повярва, че са истински
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Патладжан
Коментари към Зеленчукова запеканка