Зеленчукова запеканка

Необходими продукти:
150 грама твърд кашкавал
1 глава лук
1 чушка
100 грама аспержи
3 картофа
1 тиквичка
1 патладжан
50 грама синапено масло
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете всички зеленчуци. Нарежете патладжана, картофите и тиквичката на кубчета, а лука накълцайте на ситно. Смесете ги със синапеното масло (може да го замените с ароматно слънчогледово олио), посолете и изсипете всичко в съд (най-добре глинен). Сложете във фурната на средна температура за 35-45 минути. Разбърквайте зеленчуците по време на печенето (2-3 пъти).
Когато запеканката е почти готова (преценете на око или на вкус), нарежете кашкавала на тънки парчета или го настържете на едро ренде и покрийте плътно зеленчуците с него. Най-отгоре подредете кръгчета от чушката (ако използвате различни цветове, ще се получи интересно и красиво) и стъбълцата аспержи.
Върнете отново във фурната да се запече до получаването на златиста коричка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Гриловани мариновани тиквички
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Зеленчукова запеканка