Рататуй с патладжан, тиквички, домат и чесън

Необходими продукти:
- 1 малка глава червен лук, нарязана на кубчета
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 малък патладжан, нарязан на кубчета
- 1 средно голяма тиквичка, нарязана на филийки
- 1 средно голяма жълта тиквичка, нарязана на филийки
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжичка сух босилек
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете лука, патладжана, тиквичките и чесъна. Разбъркайте.
- Поръсете със зехтина, босилека, ригана, солта и прясно смляния черен пипер. Отново разбъркайте, за да ги овкусите равномерно.
- Прехвърлете в подмазана тава, като ги разпределите в един слой, без да се припокриват.
- Печете в продължение на 20 минути и добавете кубчетата домати.
- Върнете зеленчуците във фурната за още 15-20 минути, като разбърквате периодично.
- Поднесете зеленчуковия рататуй топъл с любим сос или друго, според вкуса.
Приятен апетит!
Снимка: cookingmatters.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЛИКОПЕН капсули 500 мг * 60 TNT 21
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Рататуй с патладжан, тиквички, домат и чесън