Пържени зеленчукови шишчета в тесто

Необходими продукти:
1 средна тиквичка
1 среден патладжан
2 сладки чушки
3-5 домата
200-250 грама кашкавал и подходящо твърдо сирене
сол и подправки на вкус (куркума, къри, черен пипер и други)
олио за пържене
За тестото:
150 милилтра прясно мляко
150 милилитра вода
сол и подправки
200 грама брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци, с изключение на доматите, на кубчета с размери около 2-2,5 сантиметра. Патладжаните е по-добре да обелите предварително.
Сложете ги в дълбока купа и поръсете със сол и подправки. Разбъркайте и оставете да престоят около 30 минути, за да се овкусят.
През това време направете тестото. За целта смесете млякото с водата, прибавете сол и подправки, брашното. Комбинацията не трябва да бъде прекалено течна.
Кашкавала/сиренето и доматите нарежете на кубчета като другите продукти.
Нанижете на бамбукови шишчета, редувайки парченце сирене и произволен зеленчук.
След това потопете шишчетата в течното тесто, разпределете равномерно сместа,за да се покрият добре всички продукти и изпържете в нагорещено олио.
Олиото да заема около 2-3 сантиметра от височината на съда. Слагайте шишчетата на известно разстояние едно от друго и нека се приготвят под капак. Когато се запържат от едната страна, обърнете от другата. Температурата да бъде средна, а необходимото време е около 6-8 минути. Може да проверите готовността на тиквичките чрез пробождане с нож.
Готовите шишчета извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
По-добре е да поднесете горещи, докато коричката им е все още хрупкава, а като допълнение - любим сос, подходящ за зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN ПРЕНАТАЛ МУЛТИ таблетки * 90
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Огретен от тиквички с ориз
- Салата от маслини, сирене и чушки
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Пържени зеленчукови шишчета в тесто